Juhtivad sotsiaaldemokraadid väldivad aga nimekirja avalikustamist ja soovitavad seda küsida alles siis, kui kohad ja nimed on kohakuti viidud. „See võtab veel aega ja sellist nimekirja pole,” sõnas Tallinna fraktsiooni aseesimees Jaak Juske.

Jupiti on läbi räägitud

Koalitsiooniläbirääkimistel osalenud Peeter Kreitzberg tunnistab, et läbirääkimistel arutati ka nõukogukohti. „Küllalt palju on meil loota ja minu teada on juttu olnud umbes kümnest kohast nõukogudes,” sõnas Kreitzberg, kuid kuna tema roll piirdus läbirääkimistega, siis täpsemalt Kreitzberg sotsidele antud nõukogukohti ei tea. „Ma linnaasju enam ei aja, kuid läbirääkimiste ajal oli juttu kümnest.”

Volikogu aseesimees Katrin Saks see-eest tunnistab, et erakonnas on juba arutatud ka kandidaate, ent soovitab täpse nimekirja saamiseks ära oodata sotside juhtkonna otsuse, kellele mingi nõukogu koht antakse. „Me soovime kindlasti nõukokku saata võimalikult asjaga kursis inimesi,” sõnas Saks ja vabandas, et täpselt nimekirja peast ei tea. „Jupiti on läbi räägitud, sest mõne nõukogu puhul on valik selgem ja loogilisem, kuid oodakem ära, kuni Tallinna piirkonna otsus tuleb, ja siis saab kõik selgeks.”

Raadiosaates „Rahva oma kaitse” arutati koalitsioonikõneluste ajal, kas sotside koalitsiooni võtmist võiks pidada linna plaaniks vähendada sotsiaaltöökohtade näol tööpuudust sotside seas, kuid Saksa sõnutsi kes­kendutakse kohtade jagamisel heale esindusele.

Saks ise loodab asendada SA-s Tallinn 2011 senist linnavolikogu aseesimeest Tarmo Lausingut. „Minu eelkäija oli Tallinn 2011 nõukogus ja seal on inimesed ametikoha järgi,” sõnas Saks.

Miks on nõukogus hea olla?

•• Näitamaks, kuidas nõu­kogu­koht aitab sissetulekut parandada, toome näiteks sotside Tallinna piirkonna aseesimehe Jaak Juske. Juske kaotas eel­mise aasta lõpus linnavolikogus fraktsiooninõuniku töö ja läks seejärel palgale parteikontorisse, kus ta töötab selle aasta lõpuni.

•• Tänavustel valimistel pääses Juske esmakordselt volikokku ja teenib sellega iga kuu 5630 krooni hüvitist. Juske juhib ka volikogu linnavarakomisjoni, selle eest tuleb talle iga kuu juurde 3000 krooni.

•• Kui Juske saaks endale koha trammi- ja trollibussikoondise nõukogus, teeniks ta veel 6525 krooni kuus. Kõik kokku annaks võimaluse teenida brutopalgaks südikad 15 155 krooni.