Sotsiaaldemokraatide Tallinna piirkonna esimehe Jaak Juske sõnul pole AS Tallinna vesi pidanud kinni kokku lepitud linna kanaliseerimistempost, teatasid sotsiaaldemokraadid.

„Kui Tallinna vesi seitsme aasta eest erastati, lepiti selgelt kokku, et kogu Tallinn on kanalisatsioonivõrguga kaetud 2006. aastaks. Nüüd on see tähtaeg lükkunud juba 2011. aastasse ja kui vaadata tööde tempot, võib olla kindel, et varsti hakkab Tallinna Vesi taotlema ka selle tähtaja edasilükkamist“.

„Enne kui Tallinna vesi täidab oma lubaduse katta terve pealinna kanalisatsioonivõrguga, igasugune jutt veehinna tõusust on kohatu“, märkis Juske.

„Kui me numbreid vaatame, siis selgub, et AS Tallinna vesi teenis 2007. aastal umbes 278 miljonit ehk 12 protsenti puhaskasumit. Täiesti uskumatu, et niisuguste numbrite juures tahab ettevõte tõsta veehinda veel rohkem kui 13 protsendi võrra“.

Sotsiaaldemokraadid tuletasid meelde, et 34,7 protsenti Tallinna vee aktsiatest kuulub Tallinna linnale, seega peaks nende arvates pealinna võim ettevõte plaanidesse kindlasti sekkuma ja tarbijaid nii hüppelise hinnatõusu eest kaitsma.