Võimaliku ühinemise kohta Rahvaliiduga ütles Länts Päevaleht Online`ile, et hetkel pole erakond mingite konkreetsete plaanidega sotside poole pöördunud.

„Kui nad meie poole sellise ettepanekuga pöörduvad, kuulame nad kindlasti ära ja alles siis otsustame, mida edasi teha,“ märkis Länts.

Enne seda on aga jutud kahe erakonna ühinemisest sotside peasekretäri sõnul ennatlikud ja mingeid põhjapanevaid järeldusi teha ei saa.

„Eks Rahvaliit peab ise otsustama, mis nad poliitilisel maastikul teha tahavad ja kuidas jätkata,“ ütles Länts.

Siiski nentis sotside peasekretär, et ühiseid probleeme rahvaliitlastega on.

„Kindlasti on seal inimesi, kellega me võiksime koostööd teha, samas on ka selliseid, kellega me mingil juhul ei tahaks koos töötada,“ lisas Länts.

Tänane Postimees kirjutas, et Rahvaliidu juht Jaanus Marrandi mõtleb partei ühendamisest sotsiaaldemokraatidega, et päästa erakonda poliitilisest madalseisust. Rahvaliidu Marrandi leer annab endale aru, et sotsid on koalitsioonis olles kõvasti oma aktsiaid tõstnud ning nende tugev intellektuaalne baas on ujumisrõngas, millega edaspidigi erakonda kindlalt lainetava poliitvee peal hoitakse, kirjutas ajaleht.

Ajaleht kirjutab ka, et sotsiaaldemokraadid ja Rahvaliit suudaksid kahekesi ühendada Eesti vasakjõud ja saada lahti Keskerakonna hegemooniast. Samas võivad sellele takistuseks saada Rahvaliidu sisepinged praeguse esimehe Jaanus Marrandi ja endise esimehe Villu Reiljani poolehoidjate vahel.

Rahvaliit ise eitab samuti igasuguseid ühinemisplaane sotsidega. Sotsiaaldemokraatlik erakond pole sellist ettepanekut teinud ja samuti pole seda arutatud ei Rahvaliidu juhatuses ega volikogus.

„On naeruväärne arvata, et Rahvaliidu esimees käib ringi mõtetega, kuidas erakonda kellegagi ühendada. Erakond on terve suvi tegelenud aktiivselt sisemise arendustegevusega, mille tulemusena peaks korrastuma nii maakonnaühenduste tegevus kui ka vastu võetama uus erakonna programm,” ütles Rahvaliidu esimees Jaanus Marrandi.

Samuti pole Rahvaliidus erakonna peasekretäri Kajar Lemberi sõnul sisepingeid ega kahte erinevat leeri.