Saar ütles Aktuaalsele kaamerale antud intervjuus, et olukord on väga tõsine ja enam ei saa rääkida, et hakkame elama sõbralikult.

"Teatud surutis, mida inimesed on tunnetanud, väljendub nüüd niiviisi," tõdes ta ETV24 teatel.

Tema hinnangul on olemas väga selged erinevused kahe kogukonna vahel. "Arvatakse, et mitte-eestlastest Eesti kodanikud hoiavad rohkem eestlaste poole. Uuringud aga näitavad hoopis teist hoiakut ja probleemid on olnud rohkem kui kümme aastat," märkis sotsioloog.

Selle konfliktiga seoses on mitte-eestlased Saare kinnitusel tunnetanud teatud jõudu. "See on destruktiivne."

Saare hinnangul puudub kogukondade vahel tõsine dialoog. "Kui vaadata pronkssõduri juhtumit, siis infot ei anta kellelegi. Mind pani sügavalt hämmastama, kui küsiti peaministrilt, mis saab Tõnismäe platsist pärast pronkssõduri äraviimist, siis vastus oli, et see on Tallinna linnavalitsuse küsimus. Mis tähendab, et pole lahendusi, pole läbi mõeldud," rääkis ta.

Positiivne on Saare hinnangul see, et mitte-eestlaste hulgas on palju neid inimesi, kel on häbi, et nende rahvuse esindajad on mänginud vandalistide rolli.

Ka eestlased peaksid huvi tundma teise kogukonna vastu. "Võivad olla erinevad seisukohad, isegi ideoloogiad, aga tuleb mõista. Olukord ei lahene niisama kergesti. Põhjus on selles, et probleeme püütakse lahendada ainult jõumeetodiga."