Ettepaneku Ülemiste vee asemel põhjavett kasutama hakata tegi linnavalitsusele Rahvaliidu Tallinna linna ühendus, teatasid ERR-i raadiouudised.

„Põhjavesi ei ole saastele avatud, seetõttu on ka puhastamise kulud väikesed ning ka vee hind kujuneks linnakodanikele soodsamaks,“ märkis Rahvaliidu Tallinna ühenduse juhatuse esimees Lauri Läänemets.

„Miks seda peaks tegema? Mis vajadus selle järele on? Süsteem töötab, veepuhastusjaam on välja ehitatud, vee kvaliteet rahuldab,“ ütles veetehnika spetsialist Jaan Karu.

„Kui me hinnast räägime, siis põhjavee tarnimine ei tule mitte mingil juhul odavam. Kas meil üldse terve Tallinna jaoks põhjavett jätkub? Millise kvaliteediga see vesi on? Seda vett tuleb tõenäoliselt töödelda. Kui me võtame põhjavett, siis tekib seal tõenäoliselt raua ärastamise küsimus, mida pinnavee puhul ei ole,“ lisas ta.

„Teine asi, kas me saame kasutada olemasolevaid Ülemiste veepuhastusjaama seadmeid? Tõenäoliselt tuleks seda väga põhjalikult ümberseadmestada või hoopis uus veepuhastusjaam ehitada,“ leidis ekspert.

Karule tundub, et Rahvaliidu ettepanek on tehtud parteipoliitilisest loogikast lähtudes ning tema seda eriti tõsiselt ei võtaks.