Rica Varuli võimlemisõpetaja Hugo Treffneri Gümnaasiumis Anneli Saarva hinnangul ei ole Rica Varul sportlane, kes võiks õppida tippsportlase kohal. ÌTa pole individuaalsportlane, tema mastaap pole see. Nii kõrgele ta ikka ei püri,ì sõnas õpetaja.

Rica Varul on tulnud sport-aeroobika rühma koosseisus Eesti meistriks. ÌRica Varul on juba osalenud Tartu Ülikooli rühma koosseisus,ì rääkis valikukomisjoni juhtinud Tartu Ülikooli kehakultuuriteaduskonna dekaan Vahur Ööpik.

Lisaks ettevõttemajandust õppida soovivale Rica Varulile pääsesid Tartu Ülikooli kulul nn spordikohtadele vehklemises juunioride maailmameistriks tulnud Olga Aleksejeva, mitmekordne Eesti rannavolle meister Kaarel Kais, Eesti 200 meetri siserekordi omanik Maidu Laht ning judoka Rasmus Toompere, kelle isa Rait Toompere oli mõne aasta eest Tartu abilinnapea.

Tartu Ülikooli spordikeskuse juhataja Harry Lemberg ütles, et konkreetsetes kriteeriumides olid Toompere ja Varul paremad. "Neil oli olemas Eesti meistri tiitel, ka olid nad esindanud Eestit rahvusvahelistel võistlustel."