Kõigil huvilistel on nüüdsest võimalust vaadata rahvastikunäitajaid internetipõhise kaarditarkvaraga Google Earth, teatas statistikaamet.

Eesti kohta on esitatud kohaliku omavalitsuse tasandil rahvaarv, laste, tööealiste ja eakate osatähtsus konkreetses linnas või vallas ning ülalpeetavate ja tööealiste suhe.

Andmed on 2008. aasta 1. jaanuari seisuga.

„Loodame, et rahvastikustatistika esitamine Google Earthis tõstab huvi nii asukohaga seotud statistika vastu kui ka rikastab teadmisi Eesti kohta,“ märkis statistikaameti juhtivspetsialist Diana Makarenko-Piirsalu.
„Plaanis on aasta jooksul rahvastikunäitajate loetelu täiendada ja lisada Google Earthi erinevaid teemakaarte Eesti kohta.“

Innovatsiooniaasta raames tehtud arenduse puhul on Innovatsiooniaasta juhi Urmas Kõivu sõnul tegemist uuendusmeelse ja inspireeriva ideega.

„Antud näide on heaks eeskujuks, kuidas muuta kergesti kättesaadavaks oluline statistiline informatsioon,” sõnas Kõiv.

Google Earthi tarkvara peab eelnevalt olema kasutaja arvutisse paigaldatud. Tarkvara on tasuta kättesaadav aadressilt http://earth.google.com/.

Rahvastikustatistika näitajate vaatamiseks Google Earthis tuleb alla laadida ja avada KML-fail http://www.stat.ee/public/kaardid/google-earth/Rahvastikustatistika-Google-Earthis.kml.

Huvilised saavad täpsema juhendiga tutvuda statistikaameti veebilehel
Uus toode on eestikeelne ning ingliskeelne rahvastikustatistika Eesti kohta lisandub Google Earthi lähiajal.