Tallinna transpordiameti liiklusteenistuse direktor Mati Songisepp avaldas lootust, et suuremaid ummikuid remonditööd kaasa ei too, sest läbisõitu ei lõigata päris ära, vaid liiklus juhitakse ümber. Samuti ei ole augusti esimene pool kõige suurema liiklejate hulgaga aeg. “Siiski võib tekkida pikemaid järjekordi ja autojuhid peaksid varuma rohkem aega,” nentis Songisepp.

Läbisõit Tartu maanteelt Rävala puiesteele ja vastupidi jääb avatuks, kuid sadama ja Narva maantee poolt tulles tuleb autojuhtidel pöörata Raua tänavale ning sõita Gonsiori tänava kaudu uue teekatte saanud Kivisilla tänavale. Sealt saab sooritada vasakpöörde Tartu maanteele, kust tuleb parempöördega keerata Stockmanni kaubamaja juurest Liivalaia tänavale.

Esimesed päevad rasked

Ümbersõit Liivalaia tänavalt Narva maantee poole kulgeb Tartu maantee, Kreutzwaldi ja Kunderi tänava kaudu Pronksi tänavale. Ühesuunaline Kunderi tänav muutub Politseipargi äärsel lõigul remondi ajaks vastassuunaliseks.

“Esimesed paar päeva on juhtidele rasked – eks ümberkorraldusest saadakse aru, kui ise sinna kanti sõidetakse,” rääkis Songisepp. Suuri sulgemisi ei tohi teha tööpäevade hommikul, sellepärast valisimegi tööde alustamiseks laupäeva,” seletas Songisepp. “Et inimestel oleks harjumiseks paar päeva aega.”

Ristmik on vaja nädalaks sulgeda seetõttu, et ehitajad panevad maha uue trammitee, millele tuleb valada betoonalus. Kuigi töödega võidaks Songisepa sõnul valmis jõuda ka 12. augustiks, on teetöölistele antud kaks lisapäeva, et betoonpadi kindlasti kivistuks. Lisaks kaetakse vajalikud kohad asfaldiga ja tehakse muud tööd.

Songisepa sõnul ei saa autojuhid selles piirkonnas siiski ka järgmistel aastatel veel segamata sõita, sest kuigi ristmik jääb avatuks, toimuvad Tartu maantee laiendustööd.

Bussid muudavad marsruuti

••6.–12. augustini muudetakse autobussiliinide nr 2 ja 52 marsruuti ning peatusi kesklinna lõigul.

••Autobussiliini nr 2 Mõigu–Reisisadam sõidab kesklinna lõigul linnast väljuval suunal marsruudil Narva maantee, A. Laikmaa tänav, Rävala puiestee ja Tartu maantee. Ära jääb Kunstiakadeemia peatus, selle asemel peatuvad bussid A. Laikmaa reservpeatuses Viru keskuse kõrval.

••Trammiliinide nr 2 ja 4 asendusbussiliin nr 52 sõidab kesklinna lõigul marsruudil Narva maantee, Pronksi tänav, Raua tänav, Gonsiori tänav, Kivisilla tänav, Rävala puiestee ja Tartu maantee. Liini nr 52 autobusside kesklinna lõigu peatustes muutusi ei tule.