Strandberg pääses üldkogu juhatuse valimistel 162 häälega siiski eelviimasena juhatusse, kuid samas oli endine Naiskodukaitse esinaine Dagmar Mattiisen, kes pidi vastuolude tõttu erakonna peasekretäri kohalt kaks aastat tagasi lahkuma, oma 213 häälega toetuselt teine. Kõige rohkem hääli – 229 – sai erakonna senine volikogu esimees Tanel Tammet.

Senist juhtkonda erakonna sees kritiseerinud Von Krahli teatri asutaja Peeter Jalakas, koolitaja Mikk Sarv ja Riho Raassild olid samuti edukamad kui Strandberg. Uue juhatuse 13 liikmest 10 kuuluvad erakonna siseopositsioonilissse rühmitusse Roheline Idu. Ülejäänud kolm kohta läksid hääletuse tulemusel riigikogu liikmetele Mart Jüssile, Valdur Lahtveele ja Marek Strandbergile. (Riigikogu liikmed Aleksei Lotman, Toomas Trapido ega Maret Merisaar juhatusse ei kandideerinud.)

Strandbergi liitlased Agu Kivimägi, Katrin Idla, Rasmus Lahtvee ja Paul Lettens, kes juhatusse kandideerisid, jäid juhatusest üldse välja. Erakonna praegune peasekretär Ain Kabal, kes üldkogu eel Kuku Raadiole antud intervjuus eitas erakonna lõhenemist, jäi samuti juhatusest välja.

Erakonnal Eestimaa Rohelised ei ole esimeest, selle asemel määrab juhatus mitu eestkõnelejat.  

Sarv: oleme kaotanud hulganisti poolehoidjaid

"Erakonnana jätkamine sõltub meie valijaskonnast ja liikmetest," kirjutas juhatusse valitud Mikk Sarv oma pöördumises üldkogu eel. "Seetõttu on jätkumise eelduseks erakonna ja kõigi poolehoidjate sidumine toimivaks kogukonnaks, kus igaühe mõtetele leidub oma koht, iga probleem leiab tähelepanu, kus ühiseks sihiks on elu- ja mõtterikkuse suurendamine meie ümber ja meis endis."

"Samas oleme kaotanud hulganisti poolehoidjaid, panustades suhteliselt kitsa valdkonna edendamisse ning kõlamata kaasa kogukonna vajadustele," kirjutas Sarv erakonna siseopositsiooni poole kalduvas väljaandes Kortsleht. Sarve hinnangul kajastus valimistulemustes distantseerumine Minu Eesti algatusest.

Lootus erakonna arenguks kogukonnana oli kõrge, möönis Sarv. "Paraku valis juhatuse enamus seekord arenguteeks arenemise pigem erakonnana kui kogukonnana," heitis ta eelmisele juhatuse koosseisule ette. "Selle tulemusena oleme lähenenud teistele erakondadele, samas hakanud võõrduma nii oma liikmeskonnast kui ka valijatest – seda näitavad toimunud valimiste tulemused."

Erakonna liikmed vahetasid pool juhatust välja

Uute liikmetena pääsesid rohelise erakonna juhatusse Tanel Tammet, Peeter Jalakas, Dagmar Mattiisen, Airi Hallik-Konnula, Peep Tobreluts ja Elmer Joandi, teatas erakond. Eelmisest juhatuse koosseisust valiti tagasi Mikk Sarv, Ott Köstner, Andrus Mäesepp, Riho Raassild, Valdur Lahtvee, Marek Strandberg ja Mart Jüssi.

Üldkoosolekul valiti lisaks juhatusele ka erakonna aukohus, revisjonitoimkond, arvamuskogu, valimiskogu ja 13 liiget, kes hakkavad kuuluma erakonna volikokku.