“Õnnetu loom sattus linna just sel hetkel, kui meil vana leping loomaarstiga ei kehtinud ja uut veel polnud. Lisaks oli see loomaarst, kes meil tavaliselt tööd teeb, linnast ära,” selgitas tuletõrje- ja pääste-ameti spetsialist Kirill Teiter.

Päästjad jälitasid looma kuni kella 7.47-ni Kadrioru parki, kus õnnestus loom külili panna, et ta auto alla ei jookseks või mõnda inimest pikali ei tormaks. Alles kell 10.26 jõudis loomaarst lossi juurde.

“Tuli lihtsalt appi üks inimene, kes pole kohustatud tulema. Päästjad istusid seni põdra juures ja püüdsid teda rahustada ja silitada,” ütles Teiter.

Õnnetuseks oli põder aga sellises stressis, et looma süda ei pidanud arsti tehtud unesüstile vastu, kuigi arst püüdis looma päästa ka südamemassaaĻiga. “Seda juhtub tihti, et linna autode, mürina ja kära sisse sattunud loom satub sellisesse stressi, et ei ela süsti üle,” märkis Teiter. Põder suri kell 11.29, viidi metsa ja maeti maha.

Teiteri sõnul on alanud iga-aastane põdrajooks, mis tavaliselt kestab jaanipäevani või pisut kauem.

Eelmisel aastal sattus linna viis-kuus põtra, sel aastal on tegu teise juhtumiga. 21. mail avastati põder Pärnu maantee 153 maja hoovist, tookord elas põder süsti üle ja ärkas Viljandi maantee äärest metsast.