“Kas meie 22 parkimiskontrolöri peavad nii kaua valesti parkinud auto juures ootama, kuni juht kohale jõuab?” küsis Juhandi. “Niimoodi võivad juhid ju kontrolörile väita, et valesti pargitud sõiduk polegi tema auto või hiilida kontrollidest lihtsalt mööda,” kartis ta.

Sügisest eristatakse kaks võimalust valesti parkimise eest inimest karistada: liikluseeskirjade rikkumine ja linna kehtestatud reeglite rikkumine.

Justiitsministeeriumi pressiesindaja Marko Lepik ütles, et liikluseeskirjade rikkujaid karistaks politsei, kohalike omavalitsuste eestvõtmisel toimuv parkimise reguleerimine jääks maksuseaduse reguleerida.

“Kui liikluseeskirjade rikkujaid saaks uue haldusõigusrikkumise seadustiku kohaselt karistada ainult avalik võim ehk siis politsei, nii võib tekkida segadus,” arvas Juhandi.

“Oleme teinud ettepaneku muuta lisaks kohalike maksude seadust ning liiklusseadust. See võimaldaks kohalikel omavalitsustel kehtestada vajadusel maksu, mida võib nimetada parkimistasuks,” ütles Lepik.

“Kui parkimist hakkaks edaspidi reguleerima maksuseadus, hakkaks parkimist kontrollima eraõiguslik ettevõtja ja saaks sellest ka tulu,” sõnas Juhandi.