Õppekava eesmärk on valmistada ette e-tervisetehnoloogia spetsialiste, kes on õppekava läbides omandanud oskusteabe töötamiseks tervishoiusektori ettevõtetes, teatas Tallinna tehnikaülikool.

Õppetöö toimub inglise keeles ning osaliselt e-õppesüsteemi vormis. Uude tervisetehnoloogia õppekavasse toimuvad sisseastumiskatsed 2009. aasta juunis, sisseastumise eelduseks on bakalaureusekraadi omamine ning sisseastumiseksamiks on arenguvestlus.

Tervisetehnoloogia õppesse oodatakse kandideerima meditsiini, infotehnoloogia, ettevõtluse, kvaliteedi, turunduse ja kommunikatsiooni eriala tudengeid. Õppekavasse võetakse vastu kuni 35 tudengit, kellest kolm saavad õppida tasuta õppekohal.

Lisaks tudengitele on võimalus juba tervishoiusektoris töötaval inimesel ennast tervisetehnoloogia õppekavas täiendada. Selleks on loodud vastavad õppeainete moodulid, millest saab valida endale sobivaima.

Tervisetehnoloogia õppekava on ainulaadne nii Eestis kui kogu Euroopas, mis tagab nii kohaliku kui ka rahvusvahelise üliõpilaste ja lektorite huvi. Lisaks loengus osalemisele peavad tudengid läbima praktika õppekava partnerettevõtetes, mis loob kontakti tudengi ja tema potentsiaalse tööandja vahel ning annab võimaluse tudengil tutvuda e-tervise süsteemidega ja osaleda nende loomisel.

Õppekava on valminud koostöös Eesti tervishoiuettevõtetega AS Medicum, Ida-Tallinna keskhaigla ja E-tervise sihtasutus ning Helsinki tehnikaülikooli ja Karolinska instituudiga.