Esimesel juunil kehtima hakanud Tallinna müügimaks on põhjustanud kaupmeeste seas palju segadust ja
segaduses on ka linn ise, mis alles täna Maksumaksjate liidule saadetud kirjas tunnistab, et tegelikult sigaretid müügimaksu alla ei käigi, kuigi algul plaanis linn ka nende pealt maksu korjata.

„Tuginedes rahandusministeeriumi tolli-ja aktsiisipoliitika osakonna seisukohale oleme eelnevalt väljendanud seisukohta, et sigarettide müüki tuleks käsitleda müügimaksu objektina. Tuginedes rahandusministri 19. mai 2010 kirjale tuleb aga asuda seisukohale, et sigarettide müük ei ole müügimaksu objekt lähtuvalt alkoholi-, tubaka-, kütuse- ja elektriaktsiisi seadusest, mis on käsitletav kohalike maksude seaduse mõistes eriseadusena maksuobjekti määratlemise osas. Sigarettide müük ei ole seega müügimaksuga maksustatav,“ kirjutas Tallinna abilinnapea Eha Võrk täna Eesti maksumaksjate liidule ja tööstus-ning kaubanduskojale adresseeritud kirjas.

Kirja lõpus palub Võrk maksumakstajate liidul ja kaubanduskojal teavitada maksukorralduse muudatusest ka oma liikmeid.

Müügimaksul pikka pidu pole

Koalitsioonierakonnad Reformierakonnad ja IRL otsustasid Tallinnas segadusttekitavad müügi-ja paadimaksu kohalike maksude seadusest sootuks kaotada.

Seadusemuudatuse peab heaks kiitma ka riigikogu. Parlamendi positiivse otsuse korral kaovad müügi-ja paadimaks järgmise aasta esimesel jaanuaril kohalike maksude nimestikust.