Rakvere haiglas käinud tervishoiuameti järelevalve osakonna juhataja Peeter Mardna kinnitusel andis haigla tänavu 15. veebruaril kvaliteetset ravi Tatjanale, kel loote väärarengu tõttu kutsuti esile kunstlik abort, kirjutab Virumaa Teataja.

Tatajana on meediale öelnud, et temaga käituti haiglas ebainimlikult. Varem oli naine lubanud eile toimunud kohtumise ajaks haiglasse tulla, kuid ei ilmunud kohale.

“Advokaat keelas ära,” selgitas Tatjana ja palus kõik küsimused oma advokaadile esitada.

Mardna hinnangul sai patsient veebruari keskel vääriti aru osakonnajuhataja selgitusest, et kõik protseduurid tehakse narkoosi all. Ta arvas ekslikult, et valu kannatama ei pea. Tuhudest tingitud valud ajasid naise segadusse.

Mardna ütles, et aborti tegevatel naistel on kõrgendatud emotsioonid ja personal pidanuks rohkem aega varuma inimesele olukorra selgitamiseks.

Mardna sõnul pandi Tatjana protseduuride ruumi, sest ta häiris palatikaaslasi. Tervishoiuameti osakonnajuhataja ei nõustunud väitega, et personal ei olnud naise suhtes tähelepanelik.

“Oli küllaldane tähelepanu,” lausus Mardna ja selgitas, et tol päeval oli haiglas mitu patsienti, kes vajasid enam tähelepanu kui Tatjana.

Mardna rõhutas, et patsient väljus haiglast heas seisundis. Haigla juhtkonna väidetavalt patsiendi rahustamiseks meediasse saadetud informatsiooni, et valvearstile ja ämmaemandale on tehtud noomitus, pidas Mardna hädakaitseks. Ta tõdes, et sellega tekitati kolleegidele psühhotrauma.

Mardna rõhutas, et Rakvere haigla toimib hästi ja seal antakse kvaliteetset arstiabi.