„Me oleme kaotanud hea sõbra, kelle pühendumus Eesti ja Šveitsi sõprussuhete arendamisele oli erakordne,” seisab Eesti välisministri kaastundeavalduses.

Enn Vallak täitis Eesti vabariigi aupeakonsuli kohuseid Šveitsis Eesti vabariigi taasiseseisvumisest kuni 1998. aasta 31. märtsini. 1996. aastal andis president Lennart Meri talle Riigivapi III klassi ordeni.


Vallak sündis 1916. aastal Pärnus. 1944. aastal põgenes ta koos perekonnaga Rootsi ning asus elama Grythyttanisi kirikukülla. Rootsis hakkas Vallak tegelema mänguasjade tootmisega ning hiljem oli tegev metallitööstuses. 1952. aastal revolutsioneeris ta terasetööstust oma patendiga The Vallak Hot Top, mida on peetud Rootsi üheks olulisemaks leiutiseks aastail 1945-1980. Enn Vallak oli ka suurima pagulaskirjastuse Eesti Kirjanike Kooperatiiv üks asutajaid ja peaaktsionäre. Aastail 1970-1976 oli Enn Vallak Etioopia aukonsul Šveitsis ja Austrias. Samuti rajas ta lennukompanii Multirole Light Aircraft humanitaarabi toimetamiseks Aafrikasse. Enn Vallak oli abielus ja tal oli kaks last.