Juhtumi registreerisid kiirabi, kes andis haigele esmaabi ja viis ta haiglasse, ning politsei. Viimasena nimetatu registreeris juhtunu õnnetusena ja jättis selle munitsipaalpolitsei (mupo) käsit­leda. Mupo töötajad jõudsid sündmuskohta kaks tundi pärast õnnetust ja asusid uurima, kas kinnistu omaniku suhtes on põhjust menetlust algatada.

Midagi kahtlast polnud

„Patrull ei leidnud maja küljest purikaid ning kõrvalmaja küljes olid ainult väiksed purikad,” kinnitas taas kord tabamatuks jäänud mupo pressiesindaja Henrik Normanni asemel mupo asejuht Margo Reiska. „Lisaks ei näinud patrull ka verejälgi,” ütles ta. Kuna patrull midagi kahtlast ei tuvastanud, ei algatatud ka mene­t­lust.

Lisaks jäi juhtunu vaid patrulli teada ja mupo juhtkonnani asi ei jõudnudki.

Päeva alguses Eesti meediasse jõudnud uudis soomlannast pahandas esmalt linnaametnikke, kuna info nendeni ei jõudnud. Üks Eesti Päevalehega suhelnud ametnik pidas selle võimalikuks põhjuseks teiste võimuorganite halba suhtumist mupo­sse, kuigi munitsipaalpolitseinikud on ainsad, kes saaksid rippuvate purikatega midagi ette võtta. Ka Reiska sai juhtunust teada alles andmebaasist järele vaadates – eraldi sellest talle ette ei kantud.

Nii kiirabi kui ka Reiska sõnul on tegemist esimese juhtumiga talvises Tallinnas, kus jalakäijale on majade küljest midagi pähe kukkunud. Viimastel nädalatel on olukord tänavatel Reiska teatel paranenud. „Kui purikad tekkisid, siis olid pikad järjekorrad, et saaks räästaid puhastada,” lausus ta. „Nüüd on järjekorrad vähenenud.”

Ühtlasi hoiatas Reiska, et märtsis sulailmade tekkides võivad tänavad palju ohtlikumaks muutuda. Eriti ettevaatlik peaks olema sisehoovides, kuna põhitähelepanu on ikkagi läinud tihedamalt käidavate tänavate äärest lume ja jää koristamisele.