„See on puhtalt ajakirjandushuviliste noorte soov ja meie jaoks on täiesti mõistlik oma seisukohti toetada,“ ütles Reformierakonna pressiesindaja Silver Pukk Päevaleht Online’ile.

Reformierakond saadab aeg ajal oma noortekogu e-posti aadressidele juhendeid, et milliseid artikleid kommenteerida ning mida sinna kirjutada.

„Meie noored on mõnes küsimuses natuke teadjamad, kuna anname neile otsest infot, et mis riigis parasjagu toimub, siis saavad nad ka seda kommentaariumi tasakaalustada. Küsimus ei ole ainult üdini positiivse kommentaaride kirjutamises, vaid ka olukorra lahtikirjutamises,“ selgitas Pukk.

Tema sõnul on aktiivseid kommenteerijaid on mõnekümne ringis.

„See on päris hästi teada, et kõik teised parteid teevad seda ka. Ma ei taunigi seda, sest omad võiksid ikka omasid toetada. Taunitav on see kui kommentaare kirjutaksid palgalised inimesed,“ ütles Pukk.

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal kinnitas, et nemad otseselt positiivsete kommentaaride kirjutamist ei organiseeri.

„Me juhime tähelepanu küll teatud lugudele ja artiklitele, mida võiks läbi lugeda ning teemaga kursis olla,“ lisas ta.

„Ma arvan, et Keskerakonna liikmed ja toetajad on ise nii taibukat, et nad kirjutavad neid (positiivseid kommentaare – toim.) ilma käskimata,“ ütles Toobal.

Isamaa- ja Res Publica liidu pressiesindaja Rauno Veri teatas samuti, et parteikontor internetikommentaaride kirjutamist ei reguleeri ega suuna.

„Meie ei tegele kommentaaride organiseerimisega mitte üks gramm,“ lisas ta.

Samuti kinnitas Veri, et sääraseid plaane, et võiks kommentaare hakata kirjutama pole arutatud.

Eesti Sotsiaaldemokraatliku erakonna peasekretär Randel Länts ütles, et tema partei pole sääraseid agitatsioone teinud vähemalt 7-8 aastat. „Meie end võltssulgedega ei ehi,“ lisas ta.

„Eks iga asi algab poliitilisest eetikast ja kultuurist ning seetõttu me ei viljele seda,“ nentis Länts.

„Kui inimesed teevad seda iseseisvalt, siis nad teevad, kuid see on kõik parteikontori teadmata ning omal initsiatiivil. Võõra nime alt anonüümselt tuld ja tõrva pritsida pole õige asi,“ lisas ta.