Praegu saab ametniku linnast välja abielu registreerima kutsuda 3000 krooni eest, linna piires aga 1000 krooni eest, kuid kolmapäevast võivad teenuste hinnad tõusta.

“Pulmi peetakse palju ja tihti kulub registreerijal ühele üritusele terve päev, seetõttu otsustasime linna piires ametniku kutsumise tasu tõsta viiesaja krooni võrra,” rääkis perekonnaseisuameti juhataja Karin

Kask. “Maakonna piires jätame hinna samaks,” lisas ta.

“Sellel kolmapäeval selgub, kas volikogu lükkab selle otsuse tagasi või võtab vastu,” ütles Kask.

“Üha enam tahetakse vabas õhus toimuvaid pulmi, milleks ametnik peab ette võtma näiteks reisi Vormsi saarele,” selgitas ta.

Abielu registreeriva ametniku kutsumine bürooruumest väljapoole on võimalik ainult Tallinna perekonnaseisuametis.

Lisaks eestlastele tellivad sellest perekonnaseisuametist endale pulmi ka välismaalsed.

“Kõige kaugem noorpaar käis meil Inglismaalt. Samuti oleme registreerinud Norra, Rootsi ja Soome inimesi,” rääkis Kask.

“Loomulikult mängivad olulist rolli ka siinsed odavad hinnad,” arvas ta.

“Selle suve pulmapidamise lemmikkohaks on põhiliselt mõisad, kuid populaarsust koguvad ka kiriklikud pulmad. Kaarli kirikus oli ühel päeval kaheksa pulma järjest. Ka meie töö siin toimub praegu nagu konveieril,” rääkis ametnik.

“Tulemas on üks pulm, mida peetakse näiteks hotell Olümpia katusel,” ütles ta.

“Kõik oleneb sellest, mida inimesed tahavad. Perekonnaseisuametis saab oma abielu registreerida ka 100 krooni eest,” rääkis juhataja Karin Kask.

HIRMKALLID PULMAD POLE ENAM HARULDASED. Õnnepalee kõrval asuva pulmapidusid korraldava firma Anni Lill töötaja Annika Metsla arvates hinnatõus tema klientide arvu ei vähenda.

“Usun, et inimesed, kes suudavad pulmapeo korraldada juba kuskil Tallinnast väljas, suudavad selle luksusteenuse eest ka natuke rohkem maksta,” rääkis Metsla.

“Keskmiselt peetakse pulmi 50 000 krooni eest, kuid ka paarsada tuhat ja rohkemgi maksvad pulmad pole Eestis enam haruldased,” rääkis Metsla.

“Suvel on tööd tõesti palju. Paarkümmend minutit tagasigi oli meie büroo rahvast pungil,” lisas ta.

“Vahel inimesed kurjustavad meiega kui kaks noorpaari põrkavad perekonnaseisuameti koridoris kokku. Soovitan neil siis pulmi korraldada oktoobris, novembris või veebruaris. Siis oleme ainult nende päralt,” rääkis perekonnaseisuameti juhataja Karin Kask.