Kaire (37), raamatupidaja:

Eks ta õige ole, et ei ole üht, kes kõikide üle valitseb. Selline tegevus peab olema linnavalitsusega kooskõlastatud.

Parkimiskord Tallinna kesklinnas on küll hirmus. Korralikku parkimiskohta on väga raske saada. Kui juhtud tihedamini asustatud paika, pead tiiru ümber kvartali tegema, enne kui sobiva koha leiad.

Auto suure vaevaga pargitud, avastad, et ei ole piisavalt sularaha parkimistasu maksmiseks. Oleks hea, kui parkimise eest saaks maksta telefonikaardiga. Või teha nii, et parkija võtab talongi ja maksab tasu hiljem ära.

Meeli (38), reklaamiagent:

See, et Valika mehed autosid minema veavad, ei ole küll õige asi. Inimesel võib ju tekkida lihtsalt selline õnnetu olukord, et ta ei saa kuidagi reegleid järgida.

Ma olen kuulnud, et autosid tassitakse ära ka puhtalt kasu saamise eesmärgil. Vaadatakse, et kallis auto, viime ära, siis saame raha. Aga auto on ju minu omand - mina olen selle eest maksnud, kuidas tohib keegi teine selle ära viia.

Tihti võid arvata, et saad oma asjaajamistega poole tunniga hakkama, kuid ei pruugi ju. Kõigil ei ole ju nii palju raha, et lihtsalt igaks juhuks tunniajase parkimise eest maksta - kui siis vähema ajaga toime tuleb, on rahast kahju.

üldiselt kesklinnas minu meelest parkimisega erilisi probleeme ei ole. Hea, et vanalinn autodest puhas hoitakse. Kui aga kesklinnas üldse parkida ei saaks, peaks hobutroskad muretsema.

Kalev (31), autolukksepp:

Valika ärakaotamine on hea mõte, sest mul on nendega palju halbu kogemusi. Inimesele, kes kõigest viis minutit hiljaks jääb, ei tohiks küll kohe suuri trahvisummasid kaela valada. Kuldsetel Valika aegadel on mul ka auto raudu pandud.

Kesklinnas käin ma vähe. Head parkimiskohad on Vabaduse plats ja Stockmanni parkla.

Kaarel (62), geoloog:

Valika võtab kõike väga subjektiivselt, olen ise seda mitu korda kogenud. Mul on selline tunne, et nad üritavad iga hinnaga trahvi teha. Kord peab muidugi majas olema, aga see ei tähenda, et võiks teiste arvelt äri teha. Süsteem iseenesest on hea, kuid võib-olla mehed panevad natuke oma taskusse ka. Talvel läksin korraks ühte valvelauda kirja viima, jätsin isegi autouksed lahti, kuid selle paari sekundiga jõuti mulle trahv kaela määrida.

Laupäeviti ei tohiks parkimine kesklinnas tasuline olla, siis tuleb palju inimesi linna külastama ja külaliste arvelt on piinlik teenida. Varem oli ikka laupäeviti parkimine prii.

Ain (40), direktor:

Tervitan Valika likvideerimise mõtet. Isegi, kui ainult 10 protsenti neist halvamaigulistest juttudest Valika kohta tõele vastavad, pole neil siin enam midagi teha.

Kesklinnas valitseb praegu parkimisega suur segadus, kuid eks iga algus ole raske ja loodetavasti läheb kunagi paremaks. Praegu ei ole korralikke parkimisplatse, sest parkimismajade ehitamist on ka alles alustatud.

Suurim parkimisega seotud ebameeldivus on see, et kasutatakse mündiautomaate. Summad on nii suured, et pole korraga kuskilt sellist hulka peenraha võtta. Kui aga auto kuhugi seisma jätad, veetakse kohe minema.

Maire (41), pedagoog:

Kesklinnas on üldiselt normaalne parkida, kuid just see Valika häiriski. Kui inimene natuke hilineb, võiks ju talle selle pileti müüa, mitte aga talt kohe trahvi nõuda.

BETTY ESTER, PRIIT SIMSON