Nõuded seavad piiranguid
Tallinna teeninduskooli hotelliteeninduse I kursusel õppiv Keiri Ruusand (20) ongi endale suveks selles valdkonnas töö kindlustanud: 8. aprillist on ta ametis restoranis Oliver. Töökoha leidis ta CV Keskusesse üles riputatud tööpakkumiskuulutusest. Võrumaalt pärit Keiri on töötanud juba mitu head suve. „Kolm aastat olen Soomes maasikal käinud, sinna kutsus mind sõbranna,” meenutab ta. Ühel suvel sai ta tuttava kaudu suurde kaubanduskeskusse saalitööliseks, samuti on ta leidnud töö niimoodi, et astus pubi uksest sisse, küsis tööd ja saigi. AS-i Balbiino personali­spetsialistile Piret Lätikule pole töösoovijate kõned sugugi võõrad: kevadel hakkavad inimesed ikka tööd küsima, teades, et jäätisetehas vajab hooajaks lisatööjõudu. Lätiku sõnul lisandub töökohti kevadel-suvel 60 ringis. „Eelkõige võtame töötajaid muidugi jäätise tootmisega seotud ametikohtadele – liinitöötajad, komplekteerijad, pesijad,” selgitab Lätik. Samuti lisanduvad mõned töökohad külmlattu, logistikakeskusse ja Jätsiabi autole.