PRITSIMEHED KEHASTUSID LOOMAARSTIDEKS. Juuni algas kajakatega: Peterburi teel kaitsesid suured linnud oma poegi nii aktiivselt, et päästjad olid sunnitud pojad mere äärde toimetama.

Kajakad ründasid inimesi korduvalt ka Vana-Posti tänaval ja keskturul, varesed omakorda Mulla tänaval. Vambola tänaval rammis tundmatu lind 19. juunil büroohoone seitsmenda korruse pakettakent nii tugevalt, et purustas klaasi.

Esimesena külastas 3. juunil Kakumäe teel aeda rebane. 5. juunil jalutas Lehe tänaval aeda metskits.

12. juunil jooksis juba põder piki Aia, Ahtri, Tuukri ja Vilmsi tänavat ning Laagna teed. Samal päeval külastas neli põtra Tulekivi tänava aeda.

Üks põder jooksis end põõsaste ja aia vahele kinni Kadriorus. Teine ujus Miinisadamas laevade vahel ja sõidutati pärast uinutavat süsti Tabasalu metsa. Samasse viidi ka augustis Kulli tänaval õue jalutanud kährik.

12. juuli tõi tervelt kolm loomakutset: Tatari tänaval lendas tuppa nahkhiir, Nahahaiguste kliinikusse roomas uss ja Linnamäe teel läks kärssama elektrijuhtmeid närinud rott. Nahkhiirega kohtusid juulis ka Sõle tänava korterielanikud.

Tavalistest koduloomadest vajasid päästmist kass puu otsas, kass kaevus ja koer tiigis. Ainsa suurema loomana tuli arstil halastusest magama panna üks Õismäelt leitud lahtise luumurruga kits.

SUVI SUURENDAS POMMIKARTUST. Tartu maanteel hirmutasid inimesi kaupluse ette jäetud kaks kahtlast tordikarpi, Gonsiori tänaval pabereid ja joonistusi täis kohver. Kärberi tänava diplomaadikohvris olid ajalehed ja intiimpesu ning Pinna tänava kotis jõhvikad.

Kahtlust äratasid ka tellis kilekotis ja seguämber kivi peal. Niguliste tänaval vedelesid laternaposti all imelikult kokku seotud haiglasussid, Väike-Patarei tänaval vilkus keldris ohtlikult punaste vilkuritega mänguauto.

AKTIIVSED INIMESED JÄID IGALE POOLE KINNI. Kaks poissi jäi juunis kinni Lauluväljakul teise korruse kõrgusele ehitajate tõstukisse. 14-aastane tütarlaps jäi Vabriku tänaval sektsioonkapi ja seina vahele. Poisid panid Sütiste teel katusele lõksu kaks teismelist neiut. Suur-Kloostri 7 jäi linnamüürile “vangi” kaks paarikest.

Nunne tänaval ronis 12-aastane poiss kümne meetri kõrgusele Toompea müürile ja ei saanud alla. Vabaduse puiesteel ronis naine kassi puu otsast alla aitama ja jäi okste vahele kinni.

Vaata ka

www.ttpa.ee, Tuletõrje- ja päästeamet