Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Maria-Elisa Rannajõe rääkis Päevaleht Online´ile, et tulekahju osas alustati menetlust paragrahvi 203 alusel, mis käsitleb võõra vara tahtlikku rikkumist.

Rannajõe sõnul pole kindel, et hoones oli enne tulekahju plahvatus, kuna need olid esialgsed andmed. Huvitaval kombel otsustasid uurijad menetlust alustada võõra vara rikkumise, mitte näiteks süütamise paragrahvi alusel.

Eile hilisõhtul oli tulekahju Tallinnas Vilde tee 101 asuvas endises Szolnoki keskuses, kus enne tulekahju algust oli väidetavalt plahvatus, mille tagajärjel purunesid uksed ja aknad. Sündmuskohal käinud demineerijad lõhkematerjali ei leidnud.

Päästjad said teate kell 23.33 ja sündmuskohal selgus, et kahekorruseline kivihoone põleb lahtise leegiga ning kõrgendatud väljakutse alusel sõitis põlengule seitse päästemeeskonda, kaks paakautot, redelauto, operatiivkorrapidajad ning kaks kiirabibrigaadi.

Hoone esimese korruse ühes osas asub kauplus, teisel korrusel baariruumid ja saun. Tules hävis teine korrus ja osa esimesest korrusest, kaupluse ruumides on vee- ja suitsukahjustused.

Kustutustöödel sai vingumürgituse Nõmme komando tõrjuja-päästja, kes viidi tervisekontrolli Põhja-Eesti regionaalhaigla Mustamäe korpusesse. Hoonest kannatanuid ei leitud.