Pärnu Pärnu politseinikud viisid möödunud teisipäeval jaoskonda ühe taanlanna õlakoti, kuid politseis kadus ära naise rahakotis olnud 400 Taani krooni. Chaplini kultuurikeskuse kohviku baaridaam Eva leidis kohvikusse unustatud koti, mille ta tagaruumi hoiule viis. Kui õlakotile õhtuks keegi järele ei tulnud, otsustasid baaritöötajad uurida, ega kotis mõnd omanikule viitavat telefoninumbrit pole. “Selgus, et koti omanik on välismaalane ja helistasin politseisse,” rääkis Eva.

Mõne aja pärast viisid kolm politseinikku koti ära. Baaritööliste sõnul politseinikud end ei esitlenud ja kohapeal seletuskirja ei nõudnud.

Politseis “haihtunud” Anne kotti ei suudetud kolm päeva leida ja naine pidi seda mitu korda seal otsimas käima.

Pärnu politsei korrapidaja ütles, et neljapäeval leiti Anne kott politseijaoskonnast üles ja anti naisele üle. “Ta ütles, et 400 krooni oli kotist kadunud, aga ta ei soovi selle kohta avaldust teha,” lisas ta.

Pärnu prefekt Jaan Rubin ütles, et enne, kui ta söandab kedagi oma töötajatest vargaks tembeldada, tahab ta juhtunut prefektuuris kontrollida. “Ei taha uskuda, et minu töötajad võisid nii teha,” arvas ta.