"Kaitseministeerium on otsustanud teha ettepaneku lükata edasi Vabadussõja võidusamba valmimistähtaeg, millega ta sisuliselt taganeb veebruaris linna ja ministeeriumi vahel sõlmitud hea tahte lepingust," leiab Taavi Aas

"Tallinn igakülgselt aidanud võidusamba rajamise protsesse kiirendada," leiab ta. 

Aasa sõnul on Kaitseministeerium kaotamas suurt lahingut, kui võidusammas tähtajaks valmis ei saa ja selles kaotuses ei ole kübetki süüdi Tallinna linn.

„Jääb arusaamatuks, mida peab silmas minister repliigi „ Targem annab järele” osas. Juba paar päeva tagasi ütlesin ma kujundliku lause: Kui laps joonistab paberile maja, siis on see papale-mammale küll armas vaadata, kuid selle pildi järgi pole võimalik maja valmis ehitada. Kui ikka projekti ei ole, siis ei ole millelegi ehitusluba anda,” ütles Aas.

Kaitseminister Jaak Aaviksoo teeb täna valitsusele ettepaneku lükata Vabadussõja võidusamba avamine 2009. aastasse.

Kaitseministeerium teatas 3. juulil, et linnavalitsus üritab samba rajamisele bürokraatlikke takistusi ette seada.
Kaitseministeeriumi hinnangul on erinevate linnaametnike muutuvad ja lisanduvad nõudmised ning arvamused üha uute tehniliste ja kunstiliste detailide kohta asjakohatud ning käsitletavad pahatahtlikena olukorras, kus Tallinna linna esitatud 17 erisoovi on tänaseks leidnud lahenduse.
Seevastu abilinnapea Aas leiab, et kaitseministeeriumi ametnike ministeeriumi tippjuhtidele edastatav info moonutab Võidusamba töökoosolekutel toimuvat, asetades halba valgusesse omavalitsuse spetsialistide töö samba planeeringulahenduse seaduste ning hea ehitustavaga vastavusse viimisel.
Ministeerium kurtis, et nad esitasid 23. mail taotluse ehitusloa saamiseks, millele vastamiseks oli linnal ehitusseaduse järgi aega 20 päeva.
Alles 1. juulil andis Tallinna linnaplaneerimise amet osalise ehitusloa – samba vundamendile ja tehnovõrkudele.
Osaline ehitusluba ei võimalda Vabadussõja võidusammast ega sellega piirnevat ala rajada. Samuti ei võimalda see tellida Tšehhi firmalt vajalikku klaasilahendust.