“Selge eelis antakse korduvkasutusega taarale, vähendades ühekordsete pakendite hulka ning toetades seeläbi keskkonnasäästlikku tarbimist,” ütles Raudne.

Ta lisas, et riiklikult fikseeritud väärtus teeb taara tagastamise tarbijale soodsamaks ja muudab lahjad alkohoolsed joogid võrreldes kangetega konkurentsivõimeliseks.

Res Publica fraktsiooni aseesimehe järel esinenud Jürgen Ligi ütles, et peab kahjuks suure osa Raudse väiteid ümber lükkama. “Eelnõu loob ainult eelduse tagatisraha kehtestamiseks,” lausus keskkonnakomisjoni esimees. “Kõik suured poliitilised otsused – kui suur tagatisraha on, millal ta kehtima võiks hakata ja millele ta kehtestatakse – on alles ees.”

Ligi märkis, et selle üle vaidlevad tootjad, kaubandus pole asjast üldse huvitatud ja õlletootjad sooviksid uut süsteemi vaid klaastaara osas.

Raudse väitel soodustab eelnõu peale normaalsema alkoholitarbimise kultuuri juurutamise ka kodumaiseid tootjaid.

Jürgen Ligi hinnangul eelnõu aga alkoholipoliitikat ei teeni, sest kui osutub tõeks õllehinna languse prognoos, siis pigem tarbitakse alkoholi rohkem. Samuti ei saa see kaitsta siseturu eesmärke, sest välismaist kaupa tõrjudes läheks Eesti vastuollu Euroopa Liidu põhimõtetega, lisas Ligi.