Nagu ütleb paragrahv, kahtlustatakse Mandret nüüd inimese asetamises olukorda, kus too on sunnitud tegelema prostitutsiooniga ning mille puhul on tegu toime pandud teisest isikust sõltuvuse ja haavatava seisundi ärakasutamisega, mis on toime pandud kahe või enama isiku suhtes.

Karistus ei muutu

Riigikohus otsustas, et kui menetluse ajal seadus muutub, siis süüdimõistmisel tuleb karmima karistuse puhul määrata karistus seaduse selle redaktsiooni järgi, mis kehtis siis, kui kuritegu toime pandi. See tähendab, et kuigi inimkaubanduse karmima versiooni eest võiks karistuseks määrata 3–15 aastat vangistust, siis arvestades eelmist seadust, saab kupeldamisele kaasaaitamise eest määrata karistuseks rahatrahvi või kuni viieaastase vangistuse.

Mandre vahistati veebruaris kohe pärast läbiotsimist tema kodus ja kontoris ning prokurör Steven-Hristo Evestus palus kohtul ta kohe ka vahi alla jätta, põhjendades, et tema vabadusse jätmine oleks liiga ohtlik.

Mandre advokaat Margus Viira vaidlustas küll maakohtus tema vahistamise, kuid kohus jättis vaidlustuse rahuldamata. Selle otsuse kaebas Mandre edasi ringkonnakohtusse, kuid ka seal jäeti tema taotlus rahuldamata. Sealt edasi saatis Mandre kaebuse edasi riigikohtule, kes peab otsustama 18. maiks, kas võtab asja menetlusse või ei. Samal ajal andis ta läbi advokaadi uuesti asja sisse ka maakohtusse, nimelt tekib vahistatul iga kahe kuu tagant õigus vahistuse põhjendatuse kontrollile. Kuid sel kolmapäeval otsustas maakohus teist korda jätta tema taotlus rahuldamata.95 naist luxembourgiMandre kahtlustatav tegevus jääb aastatesse 2008–2010, mille jooksul saatis ta vähemalt 95 naist ühte Luxembourgi klubisse, mille üks põhitegevusi oli prostitutsiooni vahendamine, selgitas prokurör Evestus. Klubis pidi osa naisi osutama klientidele tasulist intiimteenust.

Mandre on enne kinnipidamist kinnitanud, et intiimteenuseid nendes klubides, kuhu ta naisi saatis, ei osutatud ning ühtegi naist ta selleks ei sundinud. Tema advokaat Viira ei soovinud eile menetlust kommenteerida ega selgitada oma argumente esitatud kahtlustuse vastu.