Taliga kinnitas Kuku raadiole antud intervjuus, et alates 2001. aastast kehtib selline kokkuleppe, et riiklik lepitaja nimetatakse ametisse tööandjate ja ametiühingute ühisel kokkuleppe, kusjuures kordamööda - üheks ametiajaks nimetavad ametiühingud, üheks ajaks tööandjad.

Tema sõnul oli tööandjate kord eelmine kord ja nüüd 6-ndal novembril saatsid ametiühingute keskliit ja teenistujate ametiliitude keskorganisatsioon (TALO) tööandjate keskliidule ettepaneku sõlmida kokkulepe TALO esimehe Ago Tuulingu nimetamiseks riikliku lepitaja ametikohale, kuid tööandjate keskliit sellele ettepanekule ei vastanud.

Tööandjate keskliidu juht Tarmo Kriis märkis Kukule, et tööandjate keskliit kujundas oma seisukoha juba oktoobri keskpaigas ning nad otsustasid mitte toetada ametiühingute poolt seatud kandidaate ja esitasid omapoolse kandidaadi.

Kriis lisas, et sel aastal tuli ametiühingutelt tegelikult kaks kandidaati, mistõttu ei pidanud nad vajalikuks valikut teha ja esitasid ettepaneku kehtiva riikliku lepitaja volituste pikendamiseks.

Tema sõnul on ametiühingute liinis kandidaatide esitamise osas suur segadus, kuna nendeni on jõudnud ka TALO juhatuse otsus, kus TALO esitas riiklikuks lepitajaks Henn Pärna.

Kriis väitis, et ametiühingud ei ole suutnud korrektselt väljendada, kes on nende ühine kandidaat ja seetõttu ei pea tööandjate keskliit võimalikuks protsessi venitada ja toetavad valitsusest tänast otsust, millega riikliku lepitaja ametiaega pikendati kolme aasta võrra.