Päev enne kohtuistungit kutsus Arigatot omava Haabersti perespordikeskuse nõukogu Indrek Pertelsoni juhatuse esimehe kohalt tagasi.

Endise tippjudoka juhitud spordiklubi halbadest arengutest andis esmalt märku kevadel gaasivõlgade tõttu välja lülitatud gaas, mis võttis treenijatelt sooja vee. Ei möödunud kaua aega, kui selgus, et põrandalahendusi müüv FloorIn nõuab kohtu kaudu spordiklubi pankrotti, sest Arigato võlgnevus oli 300 000 krooni. Peale selle painas Arigatot ka võlg maksuametile. Eilse seisuga ulatus see 2,52 miljoni kroonini.

Pankrotitaotlusega ühines ka Pertelsoni senine suurim toetaja Eesti Talleks. Pertelson lubas kõikidele pooltele, et leiab välisinvestorid, kuid täpsemate nimede ja tegudeni ei jõudnud. Alles möödunud nädalal lubas Pertelson uudisteagentuurile BNS, et investor tuleb peagi ja käis välja kuupäeva 27. august.

Ometi võttis Haabersti Perespordikeskuse nõukogu vastu otsuse Pertelson juhtimisest eemaldada. Pertelsonilt oma osade väljaostmist ootavat Talleksit Haabersti Perespordikeskuse nõukogus esindav Kaido Kotkas tõi sammu põhjenduseks Pertelsoni olukorra parandamiseks antud lubaduste mittetäitmist.

On selge, et Arigato praegune olukord pole jätkusuutlik,” ütles Kotkas. Uueks juhatuse esimeheks sai Kaupo Meier.

Indrek Pertelson eile telefoni vastu ei võtnud, kuid Arigatosse sisseastumise järel esimesena rõõmsalt tervitanud administraatori Liisa sõnul jätkab spordiklubi kindlasti tegevust. “Homme töötame ja iga päev töötame. Vesi on olemas, soe ka,” ütles Liisa. “Sügisel peaks hakkama jälle rohkem inimesi käima.”