"Tahan ka eraldi Tallinki juhtkonna nimel tunnustada Regina Baltica kapten Aivo Palmi ja laeva meeskonda kriisiolukorras käitumise eest. Alati saab kõike paremini teha, kuid peame arvestama ka keskkonda, kus inimesed võtavad vastu lühikese aja jooksul väga olulisi otsuseid selgelt reglementeeritud ja läbimängitud järjekorras. Kapten vastutab laevas eelkõige inimeste turvalisuse eest, just see on kõige tähtsam," ütles Järvelill.

Intsidendi põhjuse kohta peab vastuse andma põhjalik tehniline kontroll ja uurimine.

Eesti kodanikke oli Regina Baltical 188, rootslasi 125. Kokku oli laeval kahekümne erineva riigi kodanikke, teiste seas ka Soome, USA, Mehhiko, UK , Saksamaa ja teiste riikide kodanikke.

Stockholmist Tallinna teel olnud reisiparvlaev Regina Baltica sõitis 27. septembri õhtul tehnilise rikke tõttu madalikule. Laeval viibinud reisijad viga ei saanud ja toimetati pärast aluse madalikult lahti pääsemist ohutult Kapellskäri sadamasse.

Esialgsel hinnangul põhjustas madalikule sõidu masinarikkest tulenenud voolukatkestus, mis halvas aluse juhtimissüsteemid. Madalikule sõidu tagajärjel sai laevakere kannatada ja alus suundub remondiks ning avarii põhjuste väljaselgitamiseks Soome Turusse.