Esiteks täitis Tallink Grupp oktoobriks endale seatud eesmärgi maksta dividende. Nimelt oli ettevõte 2011. aasta aprillis seadnud strateegiasse sisse punkti, mille järgi hakatakse dividende maksma siis, kui laenukoormus on optimaalsel tasemel. Juhtkonna hinnangul pidi selleks olema olukord, kui kontserni netovõla suhe kulumieelsesse ärikasumisse (EBITDA) on kuni viis ning omakapitali suhe varadesse 40%. Eelmise aasta kolmandas kvartalis tase saavutatigi, kui eelnimetatud näitajad olid vastavalt 4,9 ja 43,1%.

Eesmärki kinnitas ka laevanduskontserni juhatuse liige Andres Hunt tänavu 1. märtsil, öeldes Äripäevale, et ettevõte töötab dividendide maksmise nimel ja soovib sellest investoritele ka võimalikult kiiresti teada anda.

Teiseks saabus detsembri keskel ootamatu teade, et ligi 16 protsenti ettevõtte aktsiatest on ostnud Baltic Cruises Holding, kes on Tallinki ühe senise aktsionäri CVCI Growth Fund II tütarettevõte. Peale märkimisväärse mahu, mis oli üle 116 miljoni euro, tegi suurtehingu erakordseks, et investor maksis 1,10 eurot aktsia kohta, mis ületas tollal kehtinud hinda tervelt 42,3 protsenti.

Aktsiahind tõusis

Turuhinnast kõrgem hind ning suuromanike vahel 30. aprillini kokku lepitud ostukeeld tekitasid kohe kuulduse, et ettevõte võib börsilt lahkuda.