Facebooki lehe „Maha Tallinna TV – raha lasteadadele“ lõi pärast reedel Eesti Päevalehes ilmunud artikli lugemist lapsevanem ja tallinlane Kerstin Raidma. Kõnealusest Tuuli Jõesaare artiklist tuli muu hulgas välja, et linnatelevisiooni eelarve on tänavu 15 korda suurem lasteaedade avariiremondifondist.

„Algatus sündis täiesti emotsiooni ajel. Tundsin kodanikuna täielikku pettumust,“ kommenteeris Raidma aktsooni algust. „Nüüd, kui nii palju inimesi on sellega kaasa läinud, tunnen tahtmatult vastutust asja edasi ajada,“ ütleb naine ja lisab, et pole poliitik ega harjunud selliseid asju ajama, seega kuluvad kõikvõimalikud abipakkumised marjaks ära. 

Facebookis õhku visatud mõtet korraldada meeleavaldus Raidma ei välista, kuid konkreetset plaani selles osas veel ei ole. „Meeleavaldust veel lubada ei saa. Võib-olla see tekib, kui on vajadus,“ sõnab ta ja rõhutab, et sellisel juhul on üleskutse vaja samm sammu haaval hoolikalt kokku leppida, „Et see oleks kindlalt lahendusele orienteeritud ega õhutaks mitte mingisugust vaenu.“

Facebookis ja Petitsioon.ee keskondades toetuse üles näitamisele lisaks on alates eilsest võimalik saata oma lasteaedadega seonduv kogemus, murekiri või abipakkumine meiliaadressile tallinnaelanik@hot.ee. Raidma sõnul on sinna juba vastukaja laekunud ning juttu on olnud ka omavahel kokku saamisest.

Küsimusele kas info levib ka venekeelses inforuumis vastas algatuse initsiaator, et pole veel kellegagi ühendust võtnud, kuid on sellest huvitatud. „Väga tahaks haarata ka venekeelset meediat ja et seal tekiks lasteaedade rahastamise teemal tasakaalustatud debatt. Seisan selle eest hea meelega, sest kõigi lapsed käivad lasteaias – nii Keskerakondlaste kui Reformierakondlaste, nii eesti kui vene perede omad. See puudutab meid kõiki. Peale seda tuleb meelelahutus.“