Veel hiljuti oli ekspertiisi andmete järgi amortiseerunud poste 86, kuid Tallinna Linnatranspordi AS-i (TLT) infrastruktuuri direktori Jüri Malkeni sõnul vahetati 15 neist enne juulit juba välja. Peale selle on vahetatud veel üks post, mida ekspertiis ei kajastanud. Ka reedel trammile kukkunud post oli väljavahetamist vajavate nimekirjas. Seega on linna peale alles jäänud 70 posti, mis tehnikaülikoolilt ja AS-ilt Westerlux tellitud ekspertiisi järgi on ohtlikud.

TLT pressiesindaja Ivo Parbuse sõnutsi tuleb järelejäänud postide väljavahetamiseks suure töömahu tõttu korraldada riigihange, nagu seadus ette näeb. Ka Malken ütles, et kiirkorras ei ole enam võimalik poste vahetada. Riigihange kuulutatakse välja tänasel TLT juhatuse koosolekul, kinnitas ta. „Vahetame postid nii kiiresti kui võimalik,” lubas Malken.

Parbuse kinnitusel vahetatakse postid välja lähikuudel. „Mitte keegi ei taha hoida amortiseerunud poste üleval,” sõnas ta. Jüri Malken meenutas, et 15 posti vahetamisega läks aega tervelt kaks ja pool kuud, ning lubas, et ülejäänud postid üritatakse välja vahetada suve lõpuks.

Vaata kaardilt, millised postid vajavad väljavahetamist: