Põlengus kannatada saanud kiriku avarii-remonditöödeks kulub kokku vähemalt 230 000 krooni.

Avariiolukorra likvideerimiseks vajalike esmaste kulude katmiseks on siseministeerium läbi muinsuskaitseameti eelarve nõus eraldama 100 000 krooni, mis on aga vajalike tööde lõpuleviimiseks ebapiisav.

Kuigi tänu Päästeameti kiirele tegutsemisele ei kujunenud tulekahju väga tõsiseks, on puithoone saanud siiski leekide ja kustutusvee läbi olulisi kahjustusi.

Leekide summutamiseks tuli avada osa katust ja välisvoodrit, samuti tuleb mõned katusekonstruktsiooni söestunud osad välja vahetada.

Kahjustuste likvideerimist ei saa edasi lükata, sest puitehitis ei või olla pikemat aega katuseta, kuna vastasel juhul kahjustused süvenevad. Ka on kirikus asuvad kunstiteosed väga tundlikud mikrokliima muudatuste suhtes.

Ööl vastu 16. juulit 2009 põles Tallinnas asuv kultuurimälestiseks tunnistatud kirik, mis on vanimaid säilinud puitehitisi Tallinnas. Hoone on tunnistatud arhitektuurimälestiseks ning suur osa hoones asuvast kirikuvarast (ikoonid, liturgilistes toimingutes kasutatavad esemed jm) omab kõrget kultuuriväärtust, osa esemeid on tunnistatud ka eraldi kunstimälestisteks.