Komisjoni ülesandeks on uurida mitteeluruumide, tööandja eluruumide ja asustamata eluruumide erastamist ja sellele järgnenud võõrandamistehinguid aastatel 1993-2007.

"Ajendiks komisjoni moodustamisele on dokument ajast, mil kadunud Robert Lepikson oli Tallinna linnapea ja sel ajal avaldati nii Päevalehes kui Postimehes nimekiri 231-st linnaametnikust, kes said kesklinnas ametikorterid," ütles linnapea Edgar Savisaar tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil.

Savisaare sõnul on komisjoni töö eesmärk uurida välja, mis neist 231-st korterist saanud on, kui palju neist on edasi müüdud ja kui palju on nende hind tõusnud.

Savisaar ütles, et tegemist on jätkuga ajakirjanduse poolt tõstetud korterite teemale.

Komisjoni esimeheks kinnitati abilinnapea Taavi Aas ning liikmeteks linnavolikogu liikmed Tiina Mägi ja Leonid Mihhailov, Tallinna Kesklinna vanem Marek Jürgenson, Tallinna linnakantselei õigusdirektor Priit Lello ja Tallinna elamumajandusameti juhataja asetäitja Priit Pärtelpoeg.

Ühtlasi otsustati kutsuda komisjoni töös liikmena osalema riigikogu liikmed Helle Kalda ja Ain Seppik, Alvin, Rödl ja Partner advokaadibüroo vandeadvokaat Ain Alvin ning ekspert Koit Pikaro.

Komisjoni tööd korraldab Tallinna elamumajandusamet. Komisjon peab esitama linnavalitsusele ülevaade oma tegevuse esialgsetest tulemustest tänavu 15. juuniks.

Tallinna sotsiaaldemokraatide hinnangul on tegemist pseudokomisjoniga, mille ainsaks eesmärgiks on avalikkusele näidata, et keskerakondlastest linnajuhid tegelevad probleemiga.

"Peamiselt keskerakondlasest koosnevast seltskonnalt ei tasu oodata tasakaalustatud hinnangut viimaste aastate jooksul linnakorteritega toimunud kümnetele räpastele tehingutele. On väga kahetsusväärne, et linnavalitsus ei kutsunud komisjoni volikogu opositsioonifraktsioonide esindajaid. Ju siis Keskerakonnal on, mida opositsiooni eest varjata," märkis Tallinna sotside esimees Jaak Juske.