Tallinna abilinnapea Deniss Boroditši sõnul on kogu raadiojaama rajamise plaan hetkel vaid ettepaneku ja idee tasemel. „Esialgu arvame, et kui selline ettepanek on tulnud, siis tuleb see läbi kaaluda,“ rääkis abilinnapea Päevaleht Online’ile ja lisas, et praegu alles uuritakse, mida see tehniliselt linnale tähendab.

Milliseks raadiojaama kontseptsioon täpselt kujuneda võiks ning millist programmi raadios veel edastama hakataks, jättis Boroditš vastamata. „See on veel nii toores teema. Praegu arutame, kas sellel on üldse sisu ja mida see meie jaoks tähendab, kui me sellega kaasa läheme,“ märkis ta.

Küsimusele, kas raadiojaama rajamise idee kuidagi Tallinna TV käiku laskmist segama võiks hakata, jättis abilinnapea samuti vastamata. „Tallinna televisioon on volikogu otsus ja mina küll ei oska seda kommenteerida,“ sõnas abilinnapea, ent lisas, „raadio on muidugi tunduvalt parem kanal, kui televisioon. Seda saab kuulata ka näiteks autoroolis. Televiisorit autos ei näe“.

Ettepaneku tegi keskerakondlikule linnavalitsusele juhtumisi samasse erakonda kuuluv Põhja-Eesti päästekeskuse direktor Raik Saart, kelle sõnul on linna raadiojaama rajamine oluline just infojagamise eesmärgist lähtudes ja seda eriti Tallinnas, kus on palju inimesi.

„Kui on mingid probleemid, mis puudutavad paljusid inimesi… avariid, lumeprobleem, kui liiklus seisab ja kui on tulekahjud ning suur suits liigub elamute peale. Kõik sellised õnnetused tekitavad igapäevaelus kohutava segaduse,“ rääkis Saart. „Bussid ei liigu, keegi ei tea, mis edasi saab ja mitte mingit infot ei ole. Alles möödunud aastal oli näiteks suur veekatkestus, kus pool Mustamäed oli ilma veeta, isegi Mustamäe haigla jäi ilma veeta toona,“ tõi ta näite.

Saart tõi välja, et paljudes lääne linnades on taolised infokeskused, mis on ühendatud ühe kindla raadiosageduse juba olema.

„Kui inimene ei tea, mis toimub, siis ta lülitab kasvõi bussipeatuses oma mobiilis raadio lihtsalt sellele kindlale sagedusele, kuulab ja saab infot, mis tegelikult toimub ja see on just see moment, kui me suudame inimeste vajadusi rahuldada, sest inimest häirib kõige rohkem just teadmatus,“ rääkis ta.

Saardi ettepaneku kohaselt peaks linnal olema üks teabekeskus, mis edastab ööpäevaringselt kindlal raadiosagedusel operatiivset infot.
Tema sõnul ummistavad praegu inimesed segases olukorras lihtsalt kõnedega linna abitelefoni. „Sealt saab küll vastuseid, aga kõik küsivad täpselt samu küsimusi, sest infot ei saada kuskilt kätte,“ märkis ta.

„Loodan, et see leiab kindlasti lahenduse, sest see läheb üldise asja huvides, kui vaatame, mis maailmas toimub praegu, ei saa keegi öelda, et Tallinnas midagi ei juhtu ja selleks ongi vaja kindlat infoallikat, et osataks ennast ja enda lähedasi teadmatusest säästa,“ lisas ta.

Päästekeskus ettepaneku kohaselt võiks raadiojaam hakata kandma näiteks nime „Rae Raadio“ ning see võiks hakata tööle kahel sagedusel – nii eesti kui vene keeles.
Päästekeskuse direktori hinnangul võiks raadiojaam muuhulgas edastada ka uudiseid, muusikat, kultuuri- ja noorteprogrammi.

Opositsioon: Keskerakond pööraks linnaraadio järjekordseks propagandaks

Tallinnas opositsiooni kuuluva Reformierakonna fraktsiooni esimehe Remo Holsmeri sõnul oleks linnaraadio Keskerakonnale järjekordne hea võimalus propagandat teha.

 Linna seisukohalt on Holsmeri sõnul kindlasti oluline, et hädaabiteated jõuaksid inimesteni, kuid seda infot saaksid edastada ka rahvusringhääling ja eraraadiojaamad.

„Plaanitavas raadios tahetakse aga hakata edastama päevauudiseid ning kultuuri-, noorte- ja haridussaateid. Teades Keskerakonna valitsemisstiili, siis just läbi nende "sõltumatute saadete" hakatakse raadioeetrist ette lugema oma suuri saavutusi ja tegemisi,“ rääkis Holsmer Päevaleht Online’ile. „Ehk tulemuseks on maksumaksja raha eest tehtav propagandaraadio,“ märkis ta.

Holsmeri arvates ei ole linnavalitsusele üldine keeruline majandussituatsioon kohale jõudnud ning "praegu sellise "toredusega" välja tulemine kõlab eriti küüniliselt,“ arvas ta.

„Kui sel aastal kulutab linn avalikele suhetele ja propagandale 50 miljonit krooni, siis raadio loomine võtab kindlasti mõned head miljonid veel,“ rääkis ta. „Võrdluseks, et sama raha eest saaks renoveerida mõne koolimaja või ehitada linna kaks uut lasteaeda.“

Linn kavatseb raadiojaama rajamise osas seisukohale jõuda lähikuudel, praegu arvutatakse kokku, palju selline asi linnale maksma minna võiks.