Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli hinnangul ei oleks seni kavandatud lennujaama trammiliini rajamine kuigi mõistlik projekt, sest sõitjad oleks selle trammiga vähe. Lennujaama suunduva trammi asemel vaeb transpordiamet hoopis võimaliku potentsiaalse lahendusena Tondi trammiliini pikendamist Järve suunas.

„Tuleb vaadata neid suundi, kust inimesed pidevalt liiguvad linna poole, seega trammiliin peab olema seal, kus on pidev sõitjate voog,“ selgitas abilinnapea Päevaleht Online’ile.

„Kui vaadata praegust olukorda, siis näiteks number 2 bussi peale läheb lennujaamast väga vähe inimesi. Minnakse peamiselt kas autode või taksodega,“ rääkis Mutli ja põhjendas, et täna ei ole lennujaama läheduses ka mingit suuremat elurajooni, kelle jaoks sellist liini vaja läheks.

Abilinnapea sõnul on seega taas üles kerkinud võimalik trammiliini pikendus Tondilt Järveni. „See on küll väga toores idee ja ei oska öelda, millal see saab realiseeritud, aga oleme arutanud transpordiametiga ning see lahendus kerkis üles seoses Pärnu maantee ääres oleva Järve keskuse ala tulevase planeeringuga,“ rääkis Mutli. „Sinna võiks tulla korralik ooteterminal, kust inimesed saaksid trammi peale istuda ja linna sõita,“ selgitas ta, ent lisas, et kõik sõltub samas ala arendajast.

Mutli sõnul ei ole sel teemal veel mingeid maksumusi kalkuleeritud, kuid sellele vaatamata on tegemist teostatava lahendusega.

Eilsel nõupidamisel arutati abilinnapea Jaanus Mutli sõnul ka Lasnamäe trammiliini tehnilise eelprojekti koostamist, kuna riik nõustus selle jaoks andma 1,9 miljonit eurot. Mutli märkis, et kuigi riik on valmis trammiliini rajamise projekti toetama, siis kogu pakutud summat linn vastu võtta ei kavatse.