Tallinna abilinnapea Kaia Jäppineni sõnul on tegemist linna esindusüritusega, mis alustab tänavu pikaajalise traditsiooni loomisega, et tuua linlased mere äärde ja pakkuda neile kvaliteetset kultuuriprogrammi, teatas Raepress.

Merepäevade eesmärk on Jäppineni sõnul ühendada Tallinnas toimuvad mere- ja sadamaalaga seotud üritused ühtseks ettevõtmiseks. "Pikaajalisem plaan on muuta Tallinna Merepäevad iga-aastaseks traditsiooniliseks merepeoks, mis on kõige olulisem ranna-alaga seotud sündmus pealinnas,” märkis Jäppinen.

“Ürituse peamine idee on Tallinna linna avamine merele, mistõttu toome Merepäevadega publiku mere äärde ja pakume neile seal toredat tegevust, et mereäärne kinnistuks põneva ja avatud kohana.”

Tallinna Merepäevad ühendavad endas merenduse ja sadamaga seotud sisulisi programme, kontserte, laevasõite, veega seotud atraktsioone ja etendusi

Ürituste toimumispaigaks on Admiraliteedi bassein ja Lennusadam, mida ühendab tulevase merepromenaadi ehk Kultuurikilomeetri radadele ülesse seatud kultuuriline jalutuskäik ning laevareisid kahe sadama vahel.

Lennusadamas on võimalik külastada laevu, üleval on näitused, miniraudtee, erinevad võistlused ja spetsiaalne lasteala. Lisaks pannakse püsti ka lava, kuhu nende kolme päeva jaoks on kokku pandud tihe ja kaasahaarav kava.

Admiraliteedi basseini ääres on kaubandustänav, Rootsi küla, lasteala, haabjate ehitamine ja suur lava kaasaegsete kontsertidega. Kõikidest nendest ettevõtmistest on Merepäevade raames võimalik osa võtta tasuta.

Lisaks saabuvad Merepäevade ajal Tallinna Sadamasse ka kaks Rootsi laeva - Göteborg ja Tre Kronor, mis on kõigile huvilistele avatud 21.-22. juunil ning lisaks on koos laevadega Eestis ka spetsiaalselt selle tarbeks kokku pandud näitus.

Merepäevad toimuvad 17.-19. juunil ning nende kogukulud on ca 3,7 miljonit krooni.