Esmakordselt lastakse aastavahetuse ilutulestik Admiraliteedi basseini äärest, kuna Vabaduse väljaku remondi tõttu on traditsiooniline koht välistatud.

Samas on uus asukoht väga sobiv seetõttu, et ilutulestik on nähtav väga suurelt alalt ning inimestel on võimalik valida erinevaid kohti vaatemängu nautimiseks. Kõige parem nähtavus on kindlasti Linnahalli juures, Ahtri tänaval, Rannamäe teel ja Pirita teel.

Tallinna Linnavalitsus eraldas ilutulestiku tarvis 50 000 krooni, teist sama palju pani Kesklinna Valitsus. Firestudio Events OÜ, kes on ilutulestiku teostaja, lisab omaltpoolt 90 000 krooni väärtuses rakette. Olympic Casino toetab ilutulestikku 10 000 krooniga.

Kesklinna vanem Marek Jürgenson soovitab isiklikud raketid koju jätta, et mitte ohustada kaaslinlaste turvalisust ning häirida kunstilise elamuse saamist kõrgetasemelisest ilutulestikust.

Kõige suuremat ohtu kujutavadki linnaosa vanema sõnul aastavahetustel eraviisiliselt lastavad raketid, kui seda tehakse kaaskodanike keskel, suunatakse valesti ega järgita kasutamisõpetust.

Kaasavõetud vahuveinipudelite jaoks paigaldatakse tänavatele MTÜ Eesti Pakendiringluse poolt spetsiaalsed klaastaara konteinerid, kuhu palutakse pidutsejatel panna hiljem oma tühjendatud pudelid.