Keskmine hüvitise suurus oli 2392 krooni, teatas raepress. Tallinna maa-ametile on praeguseks laekunud 2790 maamaksu tõusu hüvitamise avaldust.

"Hüvitise saamise tingimustele vastavatele avalduse esitajatele makstakse hüvitis välja üldreeglina 30 päeva jooksul, arvates avalduse registreerimisest," ütles abilinnapea Eha Võrk.

Võrgu sõnul makstakse hüvitamisele kuuluv summa välja enne maamaksu täies ulatuses tasumist, mitte alles aasta lõpul tagantjärele nagu varasemail aastail.

Tallinna linnavolikogu kehtestas pensionäridele maamaksu tõusu hüvitamise korra ning sellekohase kirjaliku avalduse vormi 3. aprillil.

Maamaksuseaduse järgi saavad maksuvabastust taotleda riikliku pensionikindlustuse seaduse mõistes pensioni saajad, kui tegemist on nende elupinnaga, samuti represseeritud. Tallinna linn hüvitab maamaksu pensionäridele avalduse alusel.

Korteris elavad pensionärid maamaksu hüvitist ei saa, sest linn maksab hüvitist vaid neile pensionäridele, kelle valdus on üle 200 ruutmeetri.

Nende kohta ütles eile Kalev Spordi saates “Tele Tallinn” esinenud Tallinna linnapea Edgar Savisaar, et pensionärid on aasta alguses kätte saanud 800 krooni suuruse toetuse, mis on mõeldud hinnatõusu ning ka maamaksu hinnatõusu leevendamiseks.