Nõupidamist juhtinud Tallinna abilinnapea Merike Martinsoni sõnul tõstatasid pealinna haiglad juba aasta tagasi küsimuse bioloogiliste jäätmete käitlemisest.

"Haiglate põhitegevus on siiski arstiabi korraldamine, mitte jäätmekäitlus," nentis Martinson. "Arutluse all on, kas iga haigla vastutab eraldi oma jäätmekäitluse eest või suudame koos luua ühise jäätmekäitluse üksuse, kes tegeleb haiglates tekkivate bioloogiliste jäätmete käitlemisega."

Nõupidamisel otsustati, et Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuamet pöördub sotsiaalministeeriumi poole ettepanekuga osaleda koostööprojektis, mis võimaldaks luua ühise jäätmekäitluse üksuse pealinna haiglate bioloogiliste jäätmete utiliseerimiseks.

"Ettepanek on ette valmistada koostööprojekt, milles osaleksid konkursi korras jäätmekäitlusettevõtted, Tallinna linn, riik ja haiglad," märkis Martinson. "Kuu aja jooksul selgitatakse välja koostöö ja finantseerimise võimalused. Oleme veendunud, et koostöös leiame probleemile ka lahenduse."

Nõupidamisel osalesid Tallinna abilinnapead Merike Martinson ja Olga Sõtnik, Tallinna keskhaiglate, Tallinna lastehaigla, Põhja- Eesti regionaalhaigla ning keskkonnaministeeriumi, Tallinna keskkonnaameti ja jäätmekäitlusfirmade esindajad.