Mustamäe linnaosa toob 23. juunil – Võidupühal kell 16 Männi parki laigulistes „rahvariietes“ kaitseliitlased, kes näitavad oma oskusi ja relvastust. Kontserdi annab Kaitseliidu Tallinna Maleva puhkpilliorkester, esinevad mustamäe kaitseliitlased. Külastajatele pakutakse ehtsat sõdurisuppi.

Kui Männi parki pääseb tasuta, siis kell 19 algavale Haabersti linnaosavalitsuse simmanile Rocca al Mare vabaõhumuuseumis tuleb osta pilet. Piletiraha tasub ennast aga kuhjaga, sest üles astuvad Eesti parimad etnomeelelahutajad.

Kell 19.30 süütavad linnaosa vanem Viktor Vassiljev ja Vabaõhumuuseumi direktor Merike Lang jaanitule.

Külalistele lubatakse ehtsat ja traditsiooniderikast jaaniõhtut, mis on täis müstikat ja armastust, lõõmavaid lõkkeid ja tundeid, tantsu ja pillilugusid, laulu ja rahvalikke mänge. Lisaks ühisele traditsioonide taaselustamisele, saab jalga keerutada ansamblite Kukerpillid ja Vennakese saatel. Tempokad ja kirglikud rütmid võtab üles eesti-ukraina folkkollektiiv Svjata Vatra, värvikust lisab seto ansambel Sõsarõ ja Leigarid.

Linnavalitsus soovitab jaanitulele sõita ühistranspordiga. Haabersti linnaosavalitsus paneb käima tasuta eribussid sildiga „Vabaõhumuuseum“ marsruudil Väike-Õismäe – Kullerkupu – Nurmenuku – Karikakra – Sinilille – Meelespea –Rukkilille – Haabersti – Sõba – Tanuma - Rocca al Mare. Tagasiteel kehtivad samad peatused, vastupidises suunas. Buss väljub Väike-Õismäelt kl 18 ja 19. Tagasisõit Vabaõhumuuseumi eest kell 22.30, 23.30 ja 00.30.

Jaanilaupäeva täpsem kava asub: www.tallinn.ee/est/Jaanipaev