Algselt oli kavas keelata tipptundidel aeglaselt sõitvate traktorite ja liikurmasinate liikumine Järvevana teel, kus nad juba pikemat aega on põhjustanud liiklusummikuid, selgitas ETAle transpordiameti juhataja Mati Songisepp. Transpordiameti, kommunaalameti, Tallinna liikluspolitsei ja Kesklinna valitsuse esindajate ühisel nõupidamisel jõuti aga järeldusele, et täpselt samasuguseid ummikuid põhjustavad need masinad tipptundidel kõigil elava liiklusega tänavatel.

Kui nendel keelati tipptundidel õppesõit, kus õppeautod liiguvad küll ebakindlalt, kuid liikurmasinatest siiski tunduvalt kiiremini, siis peeti otstarbekaks samades kohtades piirata ka liiklust veelgi enam segavate traktorite ja liiklurmasinate sõitmist. Muidugi tohivad ka liikluskeelu ajal nendes kohtades liikuda avariipaikadesse suunduvad masinad.

Tallinna vanalinna õppesõidukeelu ala on piiratud Toompuiestee, Kaarli puiestee, Vabaduse väljaku, Pärnu maantee, Viru väljaku, Mere puiestee ja Rannamäe teega. Õppesõit on keelatud ka seda ala piiravatel tänavalõikudel, samuti Weizenbergi tänaval. Ülejäänud kesklinnas on autode õppesõit keelatud tööpäevadel kella 8-st kuni 10-ni ja 16-st kuni 18-ni järgnevate tänavatega piiratud alal: Kalasadama tänav - Põhja puiestee - Rannamäe tee - Toompuiestee - Luise tänav - Tehnika tänav - Pärnu maantee - Liivalaia tänav - Juhkentali tänav - Odra tänav - Tartu maantee - Lubja tänav - Vilmsi tänav - Laagna tee - Mäekalda tänav - Weizenbergi tänav - Poska tänav - Narva maantee - Filmi tänav - Nafta tänav - Tuukri tänav - Lootsi tänav, samuti seda ala piiravatel tänavalõikudel.

Samadel tipptunniaegadel on õppesõit keelatud ka Narva maanteel Poska tänava ja Pirita tee vahelisel lõigul; Paldiski maanteel Toompuiestee ja Mustamäe tee vahelisel lõigul; Endla tänaval Tehnika tänava ja Mustamäe tee vahelisel lõigul; Pärnu maanteel Tehnika tänava ja Järvevana tee vahelisel lõigul; Järvevana teel; Peterburi teel Tartu maantee ja Majaka tänava vahelisel lõigul; Tartu maanteel Järvevana tee ja Lubja tänava vahelisel lõigul.

Songisepa sõnul hakkab traktorite ja liikurmasinate sõidu keeld kehtima samades piirkondades ja tänavalõikudel. Eelnõu tahetakse esitada linnavalitsuse istungile juba novembris.