Regulaarselt iga kuul kogunev ümarlaud kaardistas tänasel istungil need ühiselu valukohad, mis on linnas tekkinud viimasel ajal, teatas Kesklinna valitsuse avalike suhete nõunik.  Näiteks baari Levist Väljas vahetu ümbrus, mõnede vanalinna kohvikute ja ka restoranide sissepääsud, kus napsitanud seltskonnad lärmavad, pilluvad kõnniteedele suitsukonisid, sest vastavad tuhatoosid või lõbustusasutuste sisesed suitsuruumid puuduvad.

Linna teatel muutub järjest hullemaks olukord taksopeatustes, kus taksojuhid tühjendavad oma suitsutooside konihunnikud autost lausa tänavale.

Põhja politseiprefektuuri Kesklinna politseiosakonna vanemkomissar Valter Pärn ütles, et politsei asi on korra tagamine ning õigusrikkumiste ennetamine. "Samas saavad inimesed sellele palju kaasa aidata, kaitstes oma vara ka ise hoolikamalt. Näiteks kipuvad inimesed jätkuvalt jätma oma hinnalisi asju autodesse nähtavale kohale. Selliste ahvatluste tagajärjel on viimasel ajal kurjategijad kesklinnas varastanud sõidukitest asju kolmandiku võrra enam kui mullu samaks ajal," lisas ta.

Eriline arutlusteema oli nagu kordi varem, olukord südalinna liikluses, eriti parkimisel.

„Minu kindla veendumuse kohaselt manitsustest ja trahvidest enam ei piisa,” selgitas Tallinna Kesklinna vanem Marek Jürgenson. „ Linn ja autostumine on kasvanud tasemele, kus olukorra kontrolli all hoidmisel on tarvis lausa raud- ja betoontõkkeid ning liikluse piirkiiruse alandamist. Koos munitsipaalpolitseiga me neid probleeme ka arutasime.”

Lähenev turismihooaeg toob Tallinna kesklinnale suure turismikoormuse, paraku tekitab ka ahvatlusi õiguskorra rikkumiseks. Et neid varjatud ohte varakult kõrvaldada suurenebki kõigi avalike ürituste ja pidustuste ajaks ka politseipatrullide arv.