Tööaja lühendamine kahe päeva võrra seab Erima sõnul Narva maantee remontija AS Talteri allettevõtja Matthäi Ehitusele pingelise graafiku. “Tuleb loota, et vihma ei saja,” ütles Erima.

Trammi asendab teeremondi ajal buss. 2. ja 4. liini trammiliiklus on suletud neljapäevast pühapäevani Ülemiste lõppjaama pöörangute vahetamiseks. “Tegemist on korralise remondiga. Mingit avariid pole, aga kui jätta rööpad vahetamata, siis võib juhtuda, et tramm sõidab maha,” ütles linna liiklusosakonna juhtivspetsialist Taso Erima.

Trammipargi direktori Uno Heinvere sõnul pannakse Ülemistel betoonalusele kaks T?ehhist toodud kaasaegset pöörangut. 2. ja 4. liini tramme asendab remondi ajal bussiliin nr. 52 Kunstiakadeemia - Sõjamäe raba, algusega Gonsiori tänavalt ja lõpppeatusega Smuuli teel autode parkimisplatsil.

1. ja 3. liini trammiliiklus on kinni 8.-29. juunini, kui remonditakse trammiteed Poska ja Weitzenbergi tänaval. Kadrioru suunale lisabusse ei tule, sest linna liiklusosakonna hinnangul on piirkonna bussiliiklus praegugi piisavalt tihe.

“Poska ja Uus-Sadama tänava vahel olev teelõik on viletsas olukorras ja seal tuleb kolme nädalaga välja vahetada pool kilomeetrit trammiteed, kaasa arvatud keerukoht ole Narva maantee. Otsast otsani läheb see koos tööga maksma ligi kaks miljonit,” ütles trammipargi juht Uno Heinvere.

Remondiperioodil peab Tondi ja Kopli vahel tihedamat ühendust 5. trammiliin. Heinvere sõnul lükkusid rahapuudusel suurematest remonttöödest järgmiseks aastaks trammitee vahetamine Viru väljakust Pronksi tänavani ja Pika tänava ülesõidu remont Põhjaväilal. “Uusi tramme ei tule enne 2004. aastat, sest riigihanked võtavad kaua aega,” ütles Heinvere.

Narva maantee läheb remonti laupäevast. Suurematest teetöödest algab 6. juulil Narva maantee remont Kadrioru piirkonnas. Kõige keerulisem aeg liiklemiseks on 20.-23. juulini, kui trammiteeehitajad jõuavad Kadrioru kaubanduskeskuse juurde.

Pool Sõle tänavat on Kolde ja Sitsi tänavate vahel asfalteerimistöödeks suletud neljapäevast pühapäevani. 9. liini troll ei sõida ja bussiliin nr. 40 läheb ringsõidule Puhangu, Randla ja Kari tänava kaudu.

Eile remontisid Tallinna Teede AS töömehed remontisid linnas neli varem lainelist tänavat. Lahtise killustiku tõttu on kiirus Nõmme teel, Raudtee tänava lõigul Võsu tänavast Pärnu maanteeni, Valdeku tänava lõigul Raudtee tänavast Viljandi maanteeni ning Tondi tänava lõigul Kotka tänavast Tammsaare teeni veel mitu päeva piiratud 30 km/h.

AS Talter alustas eile kapitaalremondi eeltöid Reinvaldi tänaval, kus esialgu vahetatakse äärekivi. Asfalteerimiseks läheb juuli lõpus.