Abilinnapea Jaanus Mutli sõnul on konkursi eesmärk, et tänavu kevadest teenindaks Tallinna-Aegna laevaliini täiesti uus laev, mis vastaks tänapäeva nõuetele ja mis mahutaks senisest vähemalt kolm korda rohkem inimesi.

"Lisaboonusena linna jaoks, tahaksime me konkursi lepingusse panna ka sellise sätte, et oleks võimalik seda sama laeva kasutada siis ka Tallinna lähilaevaliikluses," rääkis Mutli tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil.

"Pean silmas ühendust näiteks Pirita, Kesklinna, Kakumäe ja ka teiste väikelaevasadamate vahel, mis lähiaastate jooksul on Tallinnasse tekkimas," selgitas Mutli ja lisas, et see annaks inimestele näiteks suvisel ajal anda hea võimaluse sõita Piritalt Kesklinna või vastupidi, hoopis Kakumäe suunas.

Abilinnapea sõnul ei saaks selline laevaliin aga kindlasti tööle hakata veel sel aastal, sest kõnealused sadamad ei ole veel vastavalt välja arendatud.

Linnal on kavas korraldada avalik konkurss laevaliini Tallinn-Aegna–Tallinn sõitjateveo avaliku teenindamise lepingu sõlmimiseks perioodil 2009 kuni 2013.