Samuti soovib linn maksta sünnitoetust kolmanda/ ja või enama lapse sünnitanud emadele ja päevaõppe üliõpilasemadele dekreetpuhkuse toetust alates 7 raseduskuust, suurendada lastekaitseametnike arvu ja arendada välja ennetavaks peretööks vajalik perekonda toetav sotsiaalteenuste võrgustik.

Linn soovib tagada koostöös erasektoriga lasteaedades pakutava alghariduse kättesaadavuse. Haridusvallas võtab linn endale sihiks toetada Tallinna ülikooli väljaarendamist, reformida kutseharidussüsteem ja luua ametikoolid.

Samuti peab käivitama munitsipaalkoolide infotehnoloogilise keskkonna arengukava aastateks 2002 - 2006.

Kommunaalmajanduse valdkonnas suurendab linn järgnevalt kolmel aastal munitsipaalelamuehituse mahtu, vähendab ühissõidukite keskmist iga ja tõhustab kontrolli vee- ja kanalisatsiooniteenuste hinnakujunduse üle.

Linn seab endale ülesandeks arendada välja kaasaja nõutele vastav jäätmekäitlus ning koostada linna haljastuse uuendamise pika-ja lühiajaline tegevusplaan. Samuti peab linn 2005. aastaks lõpetama omandi- ja maareformi.

Lisaks seab pealinn käivitama magistraaltänavavõrgu arengukava ja plaanib pealinna tee-ehitusse kaasata lisaks linnaeelarve vahenditele ka Euroopa Liidu fondide, riigieelarve ja erasektori raha. Magistraaltänavavõrgu arengukava elluviimine parandab olulisel määral liikluskorraldust, vähendades kesklinna läbivate sõidukite hulka.