Spordiselts Kalev soovib Kristjan Palusalu auks ja mälestuseks paigaldada tema skulptuuri Kalevi Spordihalli ja Juhkentali tänava vahelisele alale, mis oleks ühtlasi esimeseks sammuks spordisangarite pargi idee teostamiseks, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Tallinna abilinnapea Kaia Jäppineni sõnul peab linn oluliseks mälestada Kristjan Palusalu ja tema saavutusi ning seepärast toetab linn ka spordi suurkuju skulptuuri valmimist ja püstitamist pealinna.

“Loodetavasti tuleb Kristjan Palusalu raiportree kõrvale veel mitmeid teisigi tuntud Eesti sportlaste mälestusmärke ning meie väärikad sportlased ja nende suured teod saavad talletatud sealsamas loodavas spordikuulsuste pargis,” märkis Jäppinen.

Kristjan Palusalu võitis 1936. aastal Berliini olümpiamängudel kaks kuldmedalit. Tegemist on Eesti rahvuskangelase ja spordiajaloo suurkujuga, sest Palusalu on tänaseni ainus sportlane, kes on samadel olümpiamängudel raskekaalus võitnud nii kreeka-rooma kui ka vabamaadluses.

Spordiselts Kalev pöördus Tallinna linna poole palvega tasuda skulptor Indrek Kirsile kahekordse olümpiavõitja Kristjan Palusalu raidportree eest summas 300 000 krooni.

Summa on mõeldud skulptori töö eest tasumiseks ning pärast raha eraldamist sõlmib spordiselts skulptor Indrek Kirsiga ostu-müügilepingu.

Kuna Tallinnal ei ole huvi kuju omandada, siis saab skulptuuri omanikuks ESS Kalev. Tallinna linn toetab ESS Kalevit skulptuuri soetamisel, ent kuju paigaldamise ja hooldamisega seotud kulud kannab ESS Kalev.