Langi sõnul pole linnavalitsuses lisaeelarvet veel arutatud. See, kas on vajalik ning võimalik eelarvet muuta või täiendada, selgub Langi sõnul paari nädala jooksul.

Eravestlustes on tulude vähest laekumist ning kindlasti mitte ülelaekumist kurtnud ka abilinnapea Toivo Ninnas.

Väheste tulude tõttu tuleks linnal lisaeelarve jaoks laenu võtta. Kinnitamata andmetel on kavandatava laenu suurus 50–100 miljonit krooni.

Linna finantsdirektor Ahti Kallaste märkis, et enne suve on eelarve alati kriitilise pilguga üle vaadatud ning muudatusi tehtud. “Lisaeelarve puhul tuleb mõelda, millised oleks need ressursid, kust raha saada,” ütles Kallaste.

Linn on tellinud rahandusministeeriumilt analüüsi üksikisiku tulumaksu laekumise ning sellest tuleneva tulude jagunemise kohta. “Üksikisiku tulumaks läheb sinna, kuhu ollakse elukohajärgselt registreeritud. Metoodika muutusega kadus Tallinnast 30 000 inimest ning 13 000 maksumaksjat,” tõdes Kallaste.

Linna eelarve osakonna juhataja Katrin Kendra jagas Kallaste seisukohti. “Eelarve muutmine tuleb kindlasti ning suvepuhkuste tõttu võib see toimuda sügisel,” ütles Kendra.

Tallinna volikogu esimees Maret Maripuu teatas nädala alguses BNS-ile, et lisaeelarve on kavandatud vastu võtta juunis. Ta lisas, et seda arutas ka eelmisel nädalavahetusel koos olnud koalitsiooninõukogu. Eesti Päevalehele kinnitas ta eile, et tegemist on kõmuga.