Praegu tegeleb kavandatava kolme linnaturu loomisega Nõmme linnaosavalitsuse hallatavate asutuste sekka kuuluv asutus Nõmme Turg.

Möödunud reedel arutas Tallinna koalitsiooninõukogu turgude haldamiseks munitsipaalettevõtte loomist. „Konkreetseid samme veel tehtud ei ole, kuna idee on veel suhteliselt värske. Sellega seoses on veel lahtine, kas luuakse päris uus ettevõte või reorganiseeritakse mõni olemasolev,“ ütles Tallinna ettevõtlusameti juhataja Marek Jürgenson Päevaleht Online’ile. Seega pole Jürgensoni sõnul veel ka teada, mitmele inimesele ettevõte tööd annaks.

Praegu on teada Kristiine turu ja Mustamäe turu valmimistähtajad – esimene valmib veel sel sügisel, teise avamine jääb järgmise aasta kevadesse. Selle aasta sügisesse kavandatud valmimisajaga Lasnamäe turu avamine lükkus küll edasi, aga küllap valmib seegi. Oma linnaturu võivad saada teisedki linnaosad. „Koostöös linnavaraametiga vaadatakse üle perspektiivsed asukohad teistes linnaosades, kus täna munitsipaalturg puudub,“ lisas Jürgenson.

Linna turud on siiani veel väikesed Keskturu ja Balti jaama turu kõrval, mis on kehvema heakorraga, kuid see-eest suuremad, laiema kaubavalikuga ja odavamad. Nimelt on Nõmme turg Maalehe korraldatud turu-uuringute andmetel keskmiselt viiendiku võrra kallim kui teised pealinna turud.

Kuigi Balti jaama ja Keskturu heakord jäävad Nõmme turule alla, ei saa võimalik loodav munitsipaalettevõte siiski ei suurturgude hinda ega heakorda mõjutama hakata.
„Tarbijakaitseseaduse ja kaubandustegevuse seaduse kohaselt on nende seaduste rikkumisel tuvastatud väärtegude kohtuväline menetleja lisaks riigiasutustele teatud paragrahvide osas ka valla-või linnavalitsus,“ selgitas Jürgenson.“ „Tallinnas on vastav pädevus antud ettevõtlusameti hinna ja tarbijakaitse teenistuse ja munitsipaalpolitsei ameti ametnikele. Turuettevõte ei ole linna ametiasutus ja ei saa järelevalvet teha,“ lisas ta.