Bussipiletite turvalise müügi eest vastutava ESS Eesti transpordigrupi juhi Raul Kirsimäe sõnul ostavad inimesed kvartalikaarte sageli viie-kuue kaupa. "Kohati tuleb kaarte kioskisse kolm-neli korda päevas vedada. Näiteks kaubamaja kõrval R-kioskitest ostetakse väga palju," ütles Kirsimäe.

Piletilevitaja sõnul on ESS välja töötanud operatiivse varustamissüsteemi ja turvatöötajad sõidavad lisa sõidukaardiportse laiali jagades terve päev mööda linna. "Kui varem osteti mõnest kioskist viis kaarti päevas ja nüüd ostetakse 500, siis peaks see andma pildi olukorrast.

Tunni ajaga müüb kiosk mitusada piletit, aga meil pole mõtet ka viie miljoni eest kaarte korraga sinna seisma viia," osutas Kirsimäe.

Toompargi sõnul hakkasid inimesed sõidukaarte kokku ostma juba möödunud nädala lõpus.

Peaspetsialisti sõnul on praegu kõige operatiivsemalt varustatud R-kioskid. "Kui palju kaarte me kokku müünud oleme, ei oskagi öelda, sest alltöövõtjaid on väga palju ja kokkuvõtteid tehakse alles 8. veebruariks," ütles Toompark.

Bussikaarte ja -talonge Vaba Maa trükikojast telliva Liikluskorralduskeskuse juhataja Vello Kooniku sõnul arvestati 90 päeva kaartide müügi suurenemisega juba varem ja ka meeletu läbimüügi korral peaks väike varu alles jääma.

Piret Peensoo